perjantai 24. huhtikuuta 2015

Gluteenittomat cake popsit


Julkaisemani appelsiini-mantelikakku sai suuren suosion ja kuten kerroin, kakku ei alkuun tuntunut onnistuvan. Koostumus oli mureneva, eikä kakku pysynyt koossa. Kolmannella kerralla kakku sitten lopulta onnistui haluamallani tavalla, kun tein pieniä muutoksia taikinan raaka-aineisiin ja valmistustapaan.
Kaksi aikaisempaa epäonnistumista eivät suinkaan päätyneet lintujen ruuaksi, vaan säästin murut myöhempää käyttöä varten. Päätin kokeilla cake popsien eli kakkutikkujen valmistamista. Sidosaineena käytetään usein tuorejuustoa, mutta maidottomuuden takia päätin käyttää sulatettua tummaa suklaata. Se sitoikin taikinan hyvin ja palleroista tuli odotettua parempia. Mikäli teet näitä maitoallergiselle, niin tarkista suklaan maidottomuus pakkauksesta!
Tumma suklaa taittaa kivasti kakun makeaa makua ja lopputulos on todella mehevä ja herkullinen. Jo pelkkä tuoksu oli todella huumaava. Tässä on myös hyvä vinkki lasten kanssa leipomiseen. Koristelussa voi jokainen käyttää mielikuvitustaan!

CAKE POPSIT
4dl kakkumurua
50g tummaa sokeritonta suklaata (mielellään vähintään 70%)

Kuorrute:
2rkl haluamaasi kasvimaitoa

Sulata 50g tummaa suklaata ja lisää sen joukkoon kakkumuru. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikinasta pieniä, suupalankokoisia pyöryköitä leivinpaperille. Tarvittaessa voit antaa taikinan jähmettyä ensin jääkaapissa hetken, jos pyöryköiden tekeminen tuntuu hankalalta. Työnnä kunkin pyörykän sisään tikku ja laita ne jähmettymään jääkaappiin.
Kuumenna kuorrutteen maito kattilassa. Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon pilkottu suklaa. Anna olla hetki, jotta suklaa sulaa ja sekoita sen jälkeen seos tasaiseksi. Voit sulattaa seoksen myös vesihauteessa tai mikrossa välillä sekoittaen. Huom! Suklaa palaa helposti, ole tarkkana!
Dippaa kakkutikut sulaan suklaaseen ja pistä ne korkeaan lasiin pystyyn ja siirrä ne jääkaappiin jäähtymään, kunnes suklaakuorrute on kovettunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti