maanantai 13. huhtikuuta 2015

Tuplasuklaapalat


Sain Yesdeliltä kokeiltavaksi sokeritonta talous- ja valkosuklaata. Taloussuklaa on lisäksi maidoton. Päätin valmistaa niistä tuplasuklaapaloja eli suklaakakkupaloja, joissa on käytetty kumpaakin suklaata. Päällinen pääsi hieman tummumaan liikaa uunissa, jolloin kaunis marmorikuviointi ei aivan päässyt oikeuksiinsa valmiissa leivonnaisessa, mutta maku oli kuitenkin erinomainen.



Kumpikin suklaa toimi leivonnassa tavallisen suklaan tapaan ongelmitta. Sellaisenaan maistettuna taloussuklaa oli hieman jauhoinen, mutta valkosuklaa sellaisenaan todellista herkkua :) Toisaalta, taloussuklaahan on tarkoitettu leivontaan ja siinä tuo suklaa kyllä toimii aivan moitteetta ja valmiin leivonnaisen maku on ihanan suloisen suklainen. Mikäli haluat tehdä nämä täysin maidottomana, voit etsiä maidotonta ja sokeritonta valkosuklaata esimerkiksi eko- ja luontaistuotekaupoista.


TUPLASUKLAAPALAT
 
Tummasuklaataikina:
 
100g sokeritonta taloussuklaata
 
70g voita (tai kookosöljyä maidottomaan versioon)
 
 
1tl pikakahvia
 
1 iso muna
 
 
½tl soodaa
 
1rkl kookosjauhoja
 
 
Valkosuklaataikina:
 
100g sokeritonta valkosuklaata
 
70g voita (tai kookosöljyä maidottomaan versioon)
 
 
½tl vaniljajauhetta
 
1 iso muna
 
3tl psylliumia
 
½tl soodaa
 
Valmista kumpikin taikina omassa kattilassaan. Lisää kattilaan suklaa ja voi ja sulata ne miedolla lämmöllä tai vesihauteessa koko ajan vahtien ja välillä sekoittaen. Lisää sekaan erytritoli, pikakahvi/vaniljajauhe ja muna. Sekoita ja lisää sekaan psyllium ja sooda sekä tummaan taikinaan kookosjauho. Sekoita taikina sekaisin ja kaada taikinat vuorotellen noin 20X20cm vuokaan ja vedä pintaan esimerkiksi lusikan varrella marmorikuviointi. Paista uunissa 175C noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla ennen paloittelua.




2 kommenttia: