perjantai 8. toukokuuta 2015

Gluteenittomat ja sokerittomat valkosuklaa-mansikkapalat


Tilasin itselleni karppisokeria ja sain lähetyksen mukana levyllisen sokeritonta valkosuklaata. Ensin ajattelin tehdä siitä valkosuklaamutakakkua, mutta ajattelin sen olevan liian ällöä ja sain ajatuksen tehdä brownies-palojen tyyppisiä leivonnaisia, johon yhdistäisin jotain marjaa raikastamaan makeaa makua. Jääkaapissa sattui olemaan pari desiä soseutettua pakastemansikkaa, joten sillä mentiin. Ja onhan valkosuklaa ja mansikka mitä oivallisin makupari.
 
Päätin tehdä mansikasta hilloa chian siementen avulla, sillä epäilin pelkän soseen olevan liian löysää täytteeksi. Lopuksi päätin vielä ripotella päälle cashewpähkinöitä antamaan rapeaa suutuntumaa, makua ja koristeellisuutta. Cashewpähkinät voi halutessaan vaihtaa muihin pähkinöihin, manteleihin, kookokseen tai siemeniin. Ohje ei ole maidoton, mutta jos haluat tehdä maidottoman niin korvaa voi kookosöljyllä (tai maidottomalla margariinilla, mikäli haluat sitä käyttää). Valkosuklaa sisältää maitoa, mutta Punnitse ja säästä -kauppa sekä ekokaupat (netissä mm. Ekolo) myy myös sokerittomia ja maidottomia valkosuklaita (tehty yleensä riisimaidosta). Nämä olivat ihan sairaan hyviä!
 
 
VALKOSUKLAA-MANSIKKAPALAT
 
Mansikkahillo:
2dl mansikkasosetta
2,5rkl (vaaleita) chian siemeniä
 
Valkosuklaataikina:
200g sokeritonta valkosuklaata
100g voita
2 munaa
½tl suolaa
1-2dl cashewpähkinöitä

Sekoita mansikkasose ja chian siemenet keskenään ja jätä turpoamaan. Rouhi suklaa karmeaksi rouheeksi ja laita siitä 120g kattilaan yhdessä voin kanssa. Sulata voi ja suklaa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Sekoita mantelijauhe, kookosjauho, suola ja vanilja keskenään. Vatkaa munat ja erytritoli kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää suklaaseos ja keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kaada taikinasta noin 3/4 matalaan uunivuokaan (noin 25x25cm), jonka olet leivinpaperoinut. Paista uunissa 175C noin 15 minuuttia, kunnes pinta alkaa saada väriä. Ota pois uunista ja levitä päälle mansikkahillo. Sekoita loppu suklaa rouhe ja 1/4 taikinaa keskenään ja levitä seos mansikkahillon päälle (laita pieniä nokareita ja levitä ne). Taikinan ei tarvitse peittää koko pintaa vaan hillo saa näkyä taikinan raoista. Ripottele pinnalle pähkinöitä haluamasi määrä ja laita leivonnainen takaisin uuniin. Paista vielä noin 20-25minuuttia, kunnes pinta saanut väriä. Anna jäähtyä täysin ennen leikkaamista (onnistuu parhaiten kylmänä).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti