tiistai 12. toukokuuta 2015

Ylioppilas-pikkuleivät


Ylioppilaat eli kaksipäälliset vaaleat pikkuleivät, joiden päällimmäisten keksien reuna on kastettu tummaan suklaaseen ja koristeltu hopeahelmellä ovat klassikkoja ylioppilasjuhlien tarjoilupöydässä. Päätin kantaa oman korteni kekoon tekemällä noita pikkuleipiä maidottomana, sokerittomana ja viljattomina.
Keksitaikina onnistui oikein hyvin ja niistä tuli keksimäisen kovia pikkuleipiä. Väliin halusin vaalean täytteen, joten valmistin vaniljalta maistuvan täytteen kookosmassasta, vaniljasta ja steviasta. Suklaana käytin sokeritonta tummaa suklaata. Mikä tahansa tummempi suklaa toki käy. Koristeeksi laitoin klassiseen tapaan sokerisen hopeahelmen, mutta sen voi toki korvata esimerkiksi pienellä pinjasiemenellä tai auringonkukansiemenellä, mikäli hopeahelmi tekee huonoa ;-) Onnea kaikille valmistuneille!

YLIOPPILAAT
(noin 25kpl)

Keksit:
5dl mantelijauhetta
½tl soodaa
0,25tl suolaa
2 munanvalkuaista
10 tippaa vaniljasteviaa
2rkl kookosöljyä sulatettuna

Täyte:
4rkl kookosmassaa (paahtamattomana)
10-15 tippaa vaniljasteviaa

Päälle:
hopeahelmiä

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon muna ja sulatettu kookosöljy. Kauli taikina ohueksi levyksi ja ota siitä pyöreällä muotilla pikkuleipiä (noin 4cm halkaisija). Pikkuleivät voi laittaa leivinpaperin päälle lähekkäin, koska ne eivät leviä paistettaessa. Paista pikkuleipiä uunissa 175C 10–12 minuuttia tai kunnes ovat vaalean kypsiä. Anna pikkuleipien jäähtyä täysin.
Valmista täyte lämmittämällä kookosmassaa ja vaniljasteviaa vesihauteessa, kunnes se hieman notkistuu (muttei ole liian juoksevaa). Kasta puolet keksien kärjistä sulaan tummaan suklaaseen ja koristele hopeahelmellä.  Anna suklaan kuivua ja laita sitten koristeltu ja koristelematon keksi vastakkain ja väliin täytettä. Anna täytteen kovettua jääkaapissa.

 


2 kommenttia:

  1. Mikähän olisi hunajan tai intiaanisokerin määrä, jos haluaa tuon erytriolin korvata niillä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hunajalla en välttämättä lähtisi kokeilemaan, mutta inkkarisokeria voit laittaa saman verran.

      Poista