keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Helppo ja nopea Nutella-jäätelö


Jäätelö kuuluu kesään ja taitaa se meille suomalaisille kuulua talveenkin. Itse tehty jäätelö on hyvää ja mahtavaa siinä on se, että sen voi maustaa juuri niin kuin itse haluaa. Huonona puolena on se, että kun tekee jäätelön ilman sokeria ja glukoosisiirappia, jäätelöstä tulee pidempään pakastettaessa turhan kovaa ja sen sulamiseen menee aikaa.
Minulla sattui olemaan kaapissa puolikas purkki Yesdelin sokeritonta Nutellaa. Sain siitä idean kokeilla jäätelöpuikkojen valmistusta pikaversiona. Normaalisti jäätelömassa valmistetaan kuumentamalla kattilassa munia, maitoa, kermaa ja sokeria kunnes siitä muodostuu kastikkeen tapaista seosta, joka sitten jäähtymisen jälkeen valmistetaan jäätelöksi joko jäätelökoneella tai pakastamalla seos astiassa ja vatkaamalla jäätyvää seosta noin vartin välein, kunnes se on valmista.

Päätin oikaista ja valmistin jäätelöt tehosekoittimessa. Myös monitoimikone käy. Nutella ei ole maidotonta, joten nämä puikot eivät siten sovi maitoallergisille, mutta jos haluaa valmistaa jäätelön maidottomasti, niin kannattaa käyttää vaikka itse tehtyä maidotonta Nutellaa, sillä jäätelön muut ainesosat ovat maidottomia.
Käytin jäätelöpohjaan cashewpähkinöitä ja cashewmaitoa, joista valmistin kuohkean ja kermaisen seoksen. Valitsin cashewpähkinät sen takia, että ajattelin niiden olevan sopivan mietoja ja kermaisen makuisia korvaamaan kuohukerman. Ksantaani ei ole pakollinen, mutta se tuo seokseen lisää kermaisuutta ja auttaa saamaan jäätelön rakenteesta parempaa. Jos et omista jäätelömuotteja, voit pakastaa seoksen sellaisenaan astiassa. Tämä jäätelö on todella helppo ja nopea valmistaa, mikäli omistaa tehokkaan blenderin.

SOKERITTOMAT HELPOT JA NOPEAT NUTELLA-JÄÄTELÖPUIKOT
100g (½ purkkia) Yesdelin sokeritonta Nutellaa
2dl cashewpähkinöitä
3dl cashewmaitoa
0,25tl suolaa
(5-10 tippaa vaniljasteviaa tai 0,25tl vaniljajauhetta, jos haluat)
1tl ksantaania
Laita cashewpähkinät ja cashewmaito tehosekoittimeen ja hienonna seos tasaiseksi. Sulata Nutella ja lisää se cashewseoksen joukkoon yhdessä suolan (ja vaniljan) kanssa. Sekoita tasaiseksi ja lisää lopuksi ksantaani hiljalleen samalla kun kone käy. Kun seos on tasaista, kaada se jäätelöpuikkomuotteihin, lisää tikut ja pakasta vähintään muutama tunti.

4 kommenttia:

  1. oijoi. näyttää aika syntiselle. :D

    VastaaPoista
  2. Voisikohan cashew-pähkinöiden ja - maidon tilalle laittaa kermaa? Jos, niin kuinka paljon? Ihanalta vaikuttaa tämä resepti kyllä :)

    VastaaPoista