Jäätelö kuuluu kesään ja taitaa se meille suomalaisille
kuulua talveenkin. Itse tehty jäätelö on hyvää ja mahtavaa siinä on se, että
sen voi maustaa juuri niin kuin itse haluaa. Huonona puolena on se, että kun
tekee jäätelön ilman sokeria ja glukoosisiirappia, jäätelöstä tulee pidempään
pakastettaessa turhan kovaa ja sen sulamiseen menee aikaa.
Minulla sattui olemaan kaapissa puolikas purkki Yesdelin
sokeritonta Nutellaa. Sain siitä idean kokeilla jäätelöpuikkojen valmistusta
pikaversiona. Normaalisti jäätelömassa valmistetaan kuumentamalla kattilassa
munia, maitoa, kermaa ja sokeria kunnes siitä muodostuu kastikkeen tapaista
seosta, joka sitten jäähtymisen jälkeen valmistetaan jäätelöksi joko
jäätelökoneella tai pakastamalla seos astiassa ja vatkaamalla jäätyvää seosta
noin vartin välein, kunnes se on valmista.
Päätin oikaista ja valmistin jäätelöt tehosekoittimessa.
Myös monitoimikone käy. Nutella ei ole maidotonta, joten nämä puikot eivät
siten sovi maitoallergisille, mutta jos haluaa valmistaa jäätelön maidottomasti,
niin kannattaa käyttää vaikka itse tehtyä maidotonta Nutellaa, sillä jäätelön
muut ainesosat ovat maidottomia.
Käytin jäätelöpohjaan cashewpähkinöitä ja cashewmaitoa,
joista valmistin kuohkean ja kermaisen seoksen. Valitsin cashewpähkinät sen takia,
että ajattelin niiden olevan sopivan mietoja ja kermaisen makuisia korvaamaan
kuohukerman. Ksantaani ei ole pakollinen, mutta se tuo seokseen lisää
kermaisuutta ja auttaa saamaan jäätelön rakenteesta parempaa. Jos et omista
jäätelömuotteja, voit pakastaa seoksen sellaisenaan astiassa. Tämä jäätelö on
todella helppo ja nopea valmistaa, mikäli omistaa tehokkaan blenderin.
SOKERITTOMAT HELPOT
JA NOPEAT NUTELLA-JÄÄTELÖPUIKOT
2dl cashewpähkinöitä
3dl cashewmaitoa
0,25tl suolaa
(5-10 tippaa
vaniljasteviaa tai 0,25tl vaniljajauhetta, jos haluat)
1tl ksantaania
Laita cashewpähkinät ja cashewmaito tehosekoittimeen ja
hienonna seos tasaiseksi. Sulata Nutella ja lisää se cashewseoksen joukkoon
yhdessä suolan (ja vaniljan) kanssa. Sekoita tasaiseksi ja lisää lopuksi
ksantaani hiljalleen samalla kun kone käy. Kun seos on tasaista, kaada se
jäätelöpuikkomuotteihin, lisää tikut ja pakasta vähintään muutama tunti.
oijoi. näyttää aika syntiselle. :D
VastaaPoistaJuu olivat todella hyviä :)
VastaaPoistaVoisikohan cashew-pähkinöiden ja - maidon tilalle laittaa kermaa? Jos, niin kuinka paljon? Ihanalta vaikuttaa tämä resepti kyllä :)
VastaaPoistaVoit laittaa kermaa 4dl.
Poista