perjantai 12. kesäkuuta 2015

Lähes sokerittomat Banoffee-toffeepalat


Toffeekokeilut jatkuvat...selailin uutisia netistä, kun silmiin osui uutinen, jonka kuvituskuvana oli banaani. Siitä inspiroituneena sain ajatuksen sekoittaa banaania Daim-ohjeen pohjalta valmistettuun toffeeseen. Mieleen juolahti sitten Banoffee pie eli englantilainen banaanitoffeepiirakka. Piirakassa on keksi pohja, jonka päällä on viipaloituja banaaneita, kondensoidusta maidosta valmistettua toffeeta, kermavaahtoa ja kaakaojauhetta tai suklaarouhetta.
Lisäsin toffeeseokseen muussattua banaania sekä rapeudeksi saksanpähkinärouhetta imitoimaan keksipohjaa. Kermavaahtona toimi vaniljalla maustettu kookosmassa ja päälle vielä suklaata. Ja niin olivat Banoffee-toffeepalat valmiit!

BANOFFEE-TOFFEEPALAT
45g kirkastettua voita tai kookosöljyä
3rkl kookossiirappia tai hunajaa
1 pieni banaani muussattuna
75g saksanpähkinöitä rouhittuna
noin 1,5dl kookosmassaa (paahtamatonta) + ½tl vaniljajauhetta
50g tummaa sokeritonta suklaata tai tummaa prosenttisuklaata (vähintään 70 %)
Laita voi, siirappi, erytritoli ja kookosjauho kattilaan. Sulata ja keitä muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon banaani ja saksanpähkinät ja kaada seos välittömästi leivinpaperin päälle. Kannattaa suojata alapuoli vaikka sanomalehdellä, sillä seos on tulikuumaa. Anna jäähtyä täysin. Lämmitä kookosmassaa ja vaniljajauhetta kattilassa kunnes seos notkistuu. Kaada seos jähmettyneen ja kylmän toffeen päälle. Anna jäähtyä. Sulata suklaa ja valuta siitä raitoja lusikalla levyn päälle mielivaltaisesti. Anna suklaan jäähtyä ja leikkaa toffee paloiksi. Säilytä kylmässä. Toffee ei ole kovaa kuten Daim, vaan hieman pehmeää, kuten Omar-karkit.






10 kommenttia:

  1. Näyttää tosi hyvältä! Mietin vain että voiko erytritolin korvata kookos- tai intiaanisokerilla? Tai meneekö sit ihan paskaks? :D

    VastaaPoista
  2. Nämä sinun "kokeilut" on kyllä aivan uskomattoman herkullisen näköisiä. Kokeiltavien pino sen kun kasvaa ja tiukistellakin pitäisi...;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pitää varmaan seuraavaksi julkaista joku kevyt kesäkeitto :D

      Poista
  3. Koska mä rakastan kaikenlaista makeaa yli kaiken, niin nämä postaukset mun pitäisi kiertää kaukaa. Voin vain kuvitella kuinka taivaalliselta noi toffeepalat maistuvat.....*Huokaus*

    VastaaPoista
  4. Moi, mitä luulet voisikohan kookosjauhon korvata mantelijauholla? Jälkimmäistä löytyisi kaapista enkä jaksaisi millään lähteä kauppaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En osaa varmaksi sanoa, mutta voihan sitä kokeilla, mantelijauhetta tosin kannattaa laittaa enemmän, ehkä noin 3rkl. Jos kokeilet, niin tule ihmeessä kertomaan kuinka kävi ;)

      Poista
  5. Tuo kookosmassa on samaa kuin olisi se valmis kookossose tai - tiiviste ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toiset sanoo että ei, mutta ainakin Bionan tavara (ainut kookostiiviste, mihin olen tutustunut) tuntuu täysin samalta. Kannattaa kuoria pinnalta öljykerros ensin pois ennen käyttöä ja hyödyntää se esim. ruuanlaitossa. Kookosmassaa myydään myös nimillä kookossose, kookosvoi ja kookosmanna.

      Poista