perjantai 19. kesäkuuta 2015

Testissä Rawmix R8000


Jo kaksi halppisblenderiä hajottaneena seuraavaksi testattavaksi tuli Rawmix R8000-blenderi. Halpoihin markettimalleihin kyllästyneenä (eivät toimi kunnolla tai eivät kestä käyttöäni) odotukset Rawmixin kohdalla olivat korkealla.
Rawmix on sekä koti- että ammattikäyttöön tarkoitettu blenderi varustettuna 2200W moottorilla. Blenderissä on kuusihaarainen terä. Terät ovat kahdessa tasossa siten, että ylemmistä neljästä terästä kaikki ovat hammastettuja ja näiden terien alla olevat kaksi terää ovat hammastamattomia. Terät pyörivät 18000–36000 kierrosta minuutissa.
 
Blenderissä on BPA-vapaa, polykarbonaatista valmistettu kahden litran muovikannu tukevalla kahvalla varustettuna. Kannussa on tiivis kumikansi, jossa on irrotettava muovitulppa. Kannuun kuuluu myös survin, jolla aineksia voi kaapia kulhon reunoilta ja seosta voi sekoittaa koneen ollessa käynnissä.
 
Laitteen etupaneelissa on on/off-kytkin, pulse-kytkin sekä portaaton nopeuden säätö. Moottoriosan jalkojen alla on ns. kumitassut, jotka pitävät laitteen tukevasti paikallaan kovillakin nopeuksilla.  Moottoriosa on varustettu ylikuumenemissuojalla, joka sammuttaa koneen automaattisesti, mikäli moottori kuumenee liikaa.
 Vaikka Rawmix on markettiblendereihin tottuneena isompi (240x280x520mm ja 6kg), se on kuitenkin mielestäni melko kompaktin kokoinen, onhan sen teho ja työn jälki aivan eri luokkaa mitä edellisillä blendereilläni. Testin aikana testasin blenderiä muun muassa smoothieilla, pähkinöillä, kookoshiutaleilla, kypsennetyillä ja kypsentämättömillä kasviksilla.
Työn jäljestä voi sanoa, että sileää tuli, nopeasti ja helposti. Aiemmin tehdessäni esimerkiksi Nutellaa tai kookosmassaa sai seosta olla jatkuvasti kaapimassa kulhon reunoilta ja taas uudelleen konetta käyttäessä se lennätti seoksen pitkin kulhon reunoja, jolloin oli pakko taas sammuttaa kone ja kaapia reunoja ja toistaa tätä prosessia, kunnes saa halutun lopputuloksen. Lopputulos ei kuitenkaan ikinä ollut aivan silkkisen sileä. Rawmixillä oli toisin. Se ei sylkäissyt kulhossa olevaa tavaraa kulhon reunoille vaan aineet jauhautuivat todella helposti ja nopeasti sileäksi tahnaksi. Tarvittaessa prosessia sai autettua survimen kanssa, joka osoittautui todella hyväksi ja ennen kaikkea turvalliseksi välineeksi. Pähkinä- ja kookosmassaa valmistaessa, konetta ei tarvinnut kertaakaan pysäyttää, vaan se jauhoi aineet kerralla reilussa minuutissa hienoksi. Sama toistui myös kaikilla muilla kokeilemillani raaka-aineilla. Smoothiesta todella tuli smoothieita hetkessä. Lopputulos oli samettisen sileä ja kuohkea. Myös smoothieen lisätyt jääpalat saivat hetkessä kyytiä ja lopputulos oli jäätelömäisen kylmää ja sileää
Kannun kahva oli tukeva ja kansi tiivis, mutta siitä huolimatta helppo irrottaa. Lasi- ja muovikannuista ollaan montaa mieltä, mutta itse pidän enemmän muovikannusta, sillä koen lasikannun käsittelyn hankalana, varsinkin kun se on täynnä.
Blenderi on todella helppokäyttöinen ja myös sen puhdistaminen käy helposti laittamalla kannuun hieman pesuainetta ja vettä ja käyttämällä konetta hetki. Tämän jälkeen kannun voi huuhdella.
Koneen portaaton nopeuden säätö on kätevä, sillä havaitsin testatessani, että koneella saa kovista aineksista kuten pähkinöistä parasta jälkeä alhaisemmilla nopeuksilla. Smoothiesta taas saa ihanan kuohkeita suuremmilla nopeuksilla. Alkuun jännitin, kuinka kovaa meteliä tämän kokoinen laite pitää, mutta suuri yllätys oli, että alhaisemmilla nopeuksilla se oli itse asiassa hiljaisempi kuin äitini 100 euron "roiskii aineet kulhon reunoille, jonka jälkeen moottori pyörii tyhjää" -laite. Toki kovemmilla nopeuksilla Rawmixistäkin ääntä lähtee aivan tarpeeksi, mutta onneksi suuria nopeuksia ei juuri tarvitse ja koneen hienontamiseen tarvitsema aika ei ole pitkä.

Olin blenderiin todella tyytyväinen, ja myös äitini pääsi sitä kokeilemaan ja totesi, että seuraava laite, joka taloon hankitaan, on Rawmix.
Rawmixissä on vuoden takuu. Hinta maahantuojalta tilatessa on 289 euroa ja tuotteella on 21 päivän tyytyväisyys takuu. Laitetta on saatavissa mustana, valkoisena ja punaisena. Oman kokemuksen pohjalta voin suositella Rawmixiä lämpimästi, mikäli käyttää blenderiä enemmän ja haluaa valmistaa itse pähkinätahnoja, raakakakkuja tai hienontaa raakoja vihanneksia tai jäisiä elintarvikkeita.

Blogini lukijat saavat tilauksesta myös -10% alennuksen alennuskoodilla antipastaa.

Näillä sanoin toivotan kaikille hyvää, turvallista ja maukasta juhannusta! :)

4 kommenttia:

 1. Vaikuttaapa kätsyltä! Mietin että mites nuo raakakakkupohjat blendautuvat? Itselläni on käytössa todella laadukas ja tehokas smoothie-mixeri, mutta nuo pähkinät ja taatelit ei vain halua muussantua! Ne ei niinku painaudu tarpeeksi alas tota terää vasten jotta ne sekouttuisivat, niin mietin että mites se sujuu tässä laitteessa?

  VastaaPoista
 2. Hei Julia! Pähkinät ja taatelit blendautuvat oikein helposti ja nopeasti raakakakkuihin. Julkaisen seuraavaksi ihanan raakakakkureseptin, jossa Rawmix pääsi todella näyttämään kyntensä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anna ja kiitos! Vaikuttaa ihanalta blenderiltä ^^

   Poista
  2. Juu sitä se onkin, itse rakastuin siihen täysin :D

   Poista