maanantai 27. heinäkuuta 2015

Nukkuva nallekarhu (vhh-versio)


Taiteelliset ateriat ovat varmasti monelle jo tuttuja japanilaisista bento boxeista. En usko, että kukaan lukijoista aikoo tätä tehdä, mutta minun oli pakko kokeilla oman nukkuvan nallekarhun valmistusta. Korvasin riisin slim riisillä, joka tunnetaan myös nimellä shiratakiriisi ja on tuttu japanilaisesta keittiöstä. Slim riisi on maultaan täysin mautonta ja koostumukseltaan irtonaista. Maustoin riisin pelkällä suolalla ja tein riisistä tahmeampaa ksantaanilla ja kookosjauhoilla, jotta se on muotoiltavissa. Lopputulos yllätti tekijänsäkin, sillä siitä tuli hienompi mitä odotin ja riisin muotoilukin onnistui ilman ongelmia. Halutessasi voit korvata slim riisin jollain tahmealla riisillä kuten jasmiiniriisillä tai puuroriisillä. Silloin ei tietenkään tarvita ksantaania ja kookosjauhoja tai ylimääräistä maitolisää. Idea on, että riisi on sen verran tahmeaa ja kiinteää, että siitä saa muotoiltua nallen osat ja ne pysyvät kasassa. Olen reseptiin yrittänyt kuvata miten tein nallen, mutta toivottavasti vaihekuvat vielä selventävät prosessia enemmän.

NUKKUVA NALLEKARHU RIISISTÄ (VÄHÄHIILIHYDRAATTINEN VERSIO)

Nalle:
1 paketti slim riisiä (YesDeli)
0,25-½tl suolaa
2rkl kasvimaitoa valintasi mukaan
2,5tl ksantaania
1 kinkkusiivu
1 taateli

Peittoon:
3 munaa + ripaus suolaa
lohko tomaattia
1 porkkana
ruohosipulia tai pitkiä siivuja kurkun kuorta leikattuna ohuiksi suikaleiksi

Tyyny:
1 muna + ripaus suolaa
ruohosipulia tai pitkiä siivuja kurkun kuorta leikattuna ohuiksi suikaleiksi
porkkanaa

Nallen vartalo:
porkkanaa, kesäkurpitsaa, valkosipulia, broileria, suolaa ja mausteita pieninä paloina paistettuna wokissa.
 
Lautaselle erilaisia salaatinlehtiä

Avaa slim riisi paketti ja tyhjennä pussi siivilään. Huuhtele se huolellisesti kylmällä vedellä. Riisi haisee paketista otettaessa eltaantuneelle kalalle, mutta se lähtee pois, kun huuhtelee riisin huolellisesti. Tuote ei myöskään sisällä mitään kalatuotetta hajusta huolimatta.
Laita huolellisesti huuhdeltu ja valutettu slim riisi kulhoon ja lisää joukkoon kasvimaito ja suola. Sekoita ja lisää ksantaani ripotellen joukkoon samalla sekoittaen. Lisää lopuksi kookosjauho ja sekoita se huolellisesti riisin joukkoon. Laita seos jääkaappiin tekeytymään ja valmista peitto.
Poista tomaatista kostea sisus ja ota pintaosasta pienellä muotilla paloja. Leikkaa porkkana muutaman millin paksuisiksi siivuiksi ja ota niistä pienellä muotilla kuvioita. Vatkaa munat ja suola haarukalla kulhossa, kunnes suos on tasaista. Laita 28cm pannu liedelle miedolle lämmölle ja laita pannulle hieman kookosöljyä tai muuta rasvaa ja kaada munakasseos pannulle. Älä sekoita vaan anna hyytyä rauhassa. Kun seos alkaa pohjasta olla hyytynyt lisää pintaan ruohosipulit haluamasi tavalla ja koristele peitto tomaatti- ja porkkanakuvioilla ennen kuin pinta on hyytynyt. Kypsennä munakas loppuun kunnes seos pinnastakin kuiva. Siirrä munakaspeitto pannulta leivinpaperin päälle. Peiton ja tyynyn paistamisessa kannattaa käyttää pannua, jossa on tarttumaton pinta, jotta munakas irtoaa siitä helposti.
Tässä välissä voit muotoilla nallen pään, korvat ja tassun. Ota riisistä vajaa 2/3 ja muotoile siitä pallo nallen pääksi. Jaa loppu riisi kolmeen osaan ja muotoile niistä 2 palloa korviksi ja lyhyt pötkö tassuksi.
Vatkaa tyynyyn tuleva muna ja suola keskenään, kuten aiemminkin. Paista siitä ohut munakas (peittää noin puolet pannusta) kuten edellä ja koristele kypsentämisen aikana ruohosipuleilla tai kurkkusiivuilla ja porkkanakuvioilla haluamasi tavalla. Kannattaa sovittaa koristelu siten, että se sopii nallen pään kokoon. Siirrä tyyny pannulta leivinpaperille. Leikkaa taikinapyörällä tai veitsellä tyyny ja peitto sopivan kokoisiksi ja mallisiksi.
Ota kinkusta pienellä pyöreällä muotilla kaksi ympyrää ja leikkaa niistä toinen puoliksi. Laita lautaselle salaatin lehtiä. Aseta nallen korvat paikalleen ja aseta puolikkaat kinkkusiivut korvien päälle. Aseta kokonainen kinkkuympyrä nallelle nenäksi. Voit tehdä pään kokoamisen myös vasta suoraan lautaselle. Laita munakastyyny salaatinlehtien päälle ja aseta nallen pää tyynylle. Aseta nallen tassu pään viereen. Leikkaa taateleista pienet palat sieraimiksi ja silmiksi. Laita wokkia nallen vartaloksi ja aseta munakaspeitto päälle. Ja lapset tykkää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti