keskiviikko 5. elokuuta 2015

Cashewkermaa ja mansikoita (maidoton, sokeriton, munaton, vegaani)


Kermavaahto ja mansikat ovat klassinen yhdistelmä, jonka voittaa mielestäni vain vaniljajäätelö. Maidottomana voi olla vaikea löytää sopivaa korviketta. En halua käyttää kaupan valmiita kermoja, koska en ole löytänyt yhtään mielestä ja toisaalta haluan tehdä asioita myös itse. Kokeilin valmistaa cashewpähkinöistä kermaa. Lopputuloksesta tuli jopa pursotettavaa! Koostumus ei ole aivan yhtä kuohkean keveä kuin oikeassa kermavaahdossa, mutta maku oli hyvä. Kelpasi jälkiruokana vallan mainiosti :)

CASHEWKERMAA JA MANSIKOITA
300-400g tuoreita mansikoita perattuna ja pilkottuna
2dl cashewpähkinöitä (ei suolattuna eikä paahdettuna)
1,5dl vettä
1-1,5tl ksantaania (jotta koostumus on tarpeeksi paksu pursotettavaksi)
15 tippaa vaniljasteviaa
0,25-½tl vaniljajauhetta
ripaus suolaa
Laita cashewpähkinät, vesi, tomusokeri, stevia, vaniljajauhe ja suola tehosekoittimeen ja soseuta seos tasaiseksi ja sileäksi. Lisää lopuksi ksantaani ripotellen joukkoon. Siirrä seos pursotin pussiin tai lusikoi "kermaa" ja mansikoita kerroksittain lasiin.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti