sunnuntai 16. elokuuta 2015

Itse tehdyt sokerittomat, viljattomat ja vegaaniset Bounty-patukat (sokeriton, munaton, maidoton, gluteeniton, viljaton, vegaaninen, vhh)


Koska monet toivovat gluteenittomia, viljattomia, maidottomia ja sokerittomia vaihtoehtoja kaupan karkeille, niin päätin tällä kertaa valmistaa Bounty-patukoita. Tiedän niiden jakavan mielipiteitä, joko niitä rakastaa tai niitä vihaa. Lapsena kuuluin jälkimmäiseen vaikka olen aina muuten rakastanut kookosta. Ne, jotka eivät Bounty-patukoista välitä voin lohduttaa, että lisää brändiherkkuja on tulossa :D
Patukat onnistuivat paremmin mitä osasin toivoa. Sisus on kiinteä mutta aavistuksen sitkeä. Pelkäsin nimittäin siitä tulevan liian kovaa. Myös kookoslevyn leikkaaminen onnistui hyvin sahalaitaisella veitsellä ilman, että levy olisi haljennut, mikä on aina iso riski. Patukoiden kuorruttaminen vie hieman aikaa, mutta jos Bountysta pitää, niin se on vaivan arvoista.
Kuorrutin kookososan ensin yhtenäisenä levynä, ja lopuksi dippasin patukat kokonaan suklaaseen. Voit toki leikata levyn paloiksi ilman ensimmäistä suklaapäällistä, mutta patukoiden pinnasta tulee hieman kauniimpi ensimmäisellä tavalla.

Suvun paras resepti -kilpailu on edelleen käynnissä. Voit käydä äänestämässä annostani äänestyssivulla, jonne pääset klikkaamalla alla olevaa bannerikuvaa. Kiitos!

http://suvunparasresepti.fi/antipastaa-metsapossu-yrttimaustettujen-uunijuuresten-ja-appelsiinilla-maustetun-kastikkeen-kera/
 

BOUNTY-PATUKAT
0,75dl erytritolia
5 tippaa steviaa
3rkl kookoskermaa
100g kookoshiutaleita
250-300g tummaa sokeritonta suklaata tai tummaa prosenttisuklaata (vähintään 70 %)
Laita kookosöljy, erytritoli, stevia, kookosjauho, kookoskerma ja halutessasi vaniljajauhe kattilaan. Sulata seos ja anna kiehahtaa. Ota kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon kookoshiutaleet. Sekoita tasaiseksi ja kaada seos leivinpaperin päälle (suojaa alapuoli kuumalta seokselta). Painele seos esimerkiksi lusikalla haluamasi paksuiseksi levyksi (esimerkiksi ½-1cm). Anna jäähtyä täysin. Sulata suklaa ja kuorruta kookoslevyn pinta ohuella kerroksella suklaata. Anna suklaan kovettua ja leikkaa levy haluamasi kokoisiksi patukoiksi. Kasta lopuksi patukat kokonaan suklaaseen esimerkiksi kahden haarukan avulla. Anna ylimääräisen suklaan valua pois, pyyhi patukoiden pohja haarukalla ylimääräisestä suklaasta ja laita leivinpaperille. Laita patukat jääkaappiin jäähtymään.






4 kommenttia:

  1. Slurps! :P Kookos on ollut jo monta vuotta yksi lempi ainesosista herkuissa ja ruoissa. Minkälaista kookoskermaa muuten käytit patukoissa? Itselläni on jääkaapissa ainostaan ruokiin tarkoitettua kermaa mutta onko olemassa myös erikseen leivontaan olevaa kookoskermaa? Tiedän että jotain säilyketölkissä olevaa kookoskermaa on, mutta sellaista en ole itse käyttänyt. Kiitos herkullisen kuuloisesta reseptistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Käytin ihan tavallista kookoskermaa, sellaista mitä myydään pahvitetroissa. Leivontaan ei ole erikseen kookoskermaa, joten käytin ihan sitä mitä voi ruoan laittoonkin käyttää :)

      Poista
  2. Helpommin sisuksen saa tehtyä kun käyttää kookosmaitoa, kookoshiutaleita ja makeutukseen, mitä sitten käyttääkin. Pari tuntia jääkaapissa ja valmista. Sitten voi pyöritellä sisuksesta kiinteitä palloja tai muotoilla miten haluaakin ja dipata suklaaseen.
    Ei siis tarvitse kuumentaa lainkaan. Sisus on pehmeä ja bountymainen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on hyvä ja nopea tapa, pika-Bounty :D! Itse vain pidän enemmän siitä Bountyn hieman sitkeästä sisuksesta, jolloin pitää keittää tuo kinuski, sillä pikaversion koostumus on vähän toisenlainen.! Hyvä vinkki silti ehdottomasti, kiitos muistutuksesta! :)

      Poista