torstai 13. elokuuta 2015

Kahden raaka-aineen suklaakakku (suklaasta riippuen maidoton, sokeriton, gluteeniton, viljaton, vhh)


Sosiaalisessa mediassa pyörii nyt kahden raaka-aineen suklaakakku. Kakussa on siis vain suklaata ja munaa. Tämän kakun voi valmistaa mistä tahansa haluamastaan suklaasta. Tummasta suklaasta valmistettu kakku on täyteläisempi kuin maitosuklaasta valmistettu, josta tulee makeampi. Käytä siis sitä suklaata josta pidät ja joka sopii ruokavalioosi. Kakku oli yllättävän hyvää, tosin itse tein sen virheen että paistoin kakkua liian kauan ja siitä tuli aavistuksen verran kuivempaa. Hyvää se silti oli ja jäätelön kanssa suoranaista herkkua.

Paistoin kakkua 30 minuuttia, mutta 20-25 minuuttia olisi tällä taikinamäärällä ja vuokakoolla varmasti riittänyt. Alkuperäisessä ohjeessa oli taikina valmistettu 3 munalla ja 165g suklaata ja 15cm vuokaan. Tein hieman suuremman taikinan, sillä minulla ei ole kuin 24cm irtopohjavuoka. Kakku jäi siten ohuemmaksi ja kypsyi nopeammin. Laskin, että minun olisi pitänyt valmistaa taikina noin 7,5 munalla ja 422g suklaata, jotta se olisi vastannut 24cm vuoassa alkuperäistä ohjetta. No enpä alkanut! Kakku oli kuitenkin niin täyteläisen ja vahvan makuinen, ettei matalampi kakku haittaa yhtään, sillä tätä ei tarvita kuin pieni siivu.

Loppuun vielä muistutus, että otan osaa Suvun paras resepti -kilpailuun ja jos haluat tukea blogiani, niin käy antamassa äänesi äänestyssivulla, jonne pääset klikkaamalla alla olevaa bannerikuvaa. Kiitos!

http://suvunparasresepti.fi/antipastaa-metsapossu-yrttimaustettujen-uunijuuresten-ja-appelsiinilla-maustetun-kastikkeen-kera/
 
KAHDEN RAAKA-AINEEN JAUHOTON SUKLAAKAKKU
275g haluamaasi suklaata
5 munaa (mielellään huoneenlämpöisiä, kylmä keltuainen jähmettää suklaan)
Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sulata suklaa esimerkiksi vesihauteessa tai mikrossa ja anna sen jäähtyä hieman. Lisää keltuaiset suklaasulan joukkoon ja lisää sen jälkeen valkuaisvaahto 3-4 erässä, joista ensimmäisen erän voi sekoittaa reippaasti joukkoon (jolloin suklaaseos notkistuu) ja loput erät käännellen, jotta valkuaisvaahdosta ei karkaa ilma. Kaada taikina voideltuun tai leivinpaperoituun irtopohjavuokaan (24cm halkaisija) ja paista 170C noin 20-25 minuuttia. Anna kakun jäähtyä täysin, ennen kuin otat sen pois vuoasta. Mielestäni parhaimmillaan tämä on jääkaappikylmänä.




 


11 kommenttia:

  1. tosta saa kätevästi juustokakun kun lisää sulatetun suklaan tuorejuustoon ja sit noi muna jutut :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä huomio! Sopii hyvin niille, jotka maitotuotteita käyttävät ja tulee varmasti hyvää :D

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Juu hyvää oli ja helppo valmistaa. Paistamisen kanssa tosiaan kannattaa vaan olla tarkka, jos haluaa mutakakkumaisemman koostumuksen :)

      Poista
  3. Ihanan näköistä! Kun kokeilen reseptiä, luultavasti meillä suklaakakku syödään hetkessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos Paula! Sitten vaan uutta kakkua perään ;) Tämä on onneksi todella helppo ja nopeatekoinen ja raaka-aineetkin todella simppelit! Mielestäni parhaimmillaan silti jääkaapissa jäähdytettynä.

      Poista
  4. Oooh tätä on pakko kokeilla! ♥ En välitä niinkään suklaakakuista, mutta mutakakut on rakkaus. Aina harmittelen, kun en jaksa alkaa leipomaan monimutkaisia mutakakkuja, mutta tämä pelasti mun elämän (mutta ei mun vaakaa tällä menolla...). Mulla on just blogissa helpon jäätelön ohje, voisin kokeilla joskus mutakakkujäätelöä Ben&Jerry'sin tyyliin, olisi varmaan aika herkkua! :)
    Life à la Annika

    VastaaPoista
  5. Joo tää on todellinen laiskan kakku, tosi helppo ja nopea! Ja aika idioottivarma, kunhan ei paista liikaa! Kiva blogi sulla :) Ihanat kuvat, tykkään! Pitääkin tutkailla vähän tarkemmin :D

    VastaaPoista
  6. Tätä kyllä kokeilen <3herkuttelija kun olen :P

    VastaaPoista
  7. On muuten hyvää!!! Oli ensimmäinen gluteeniton leivonnainen, mitä tein ja onnistui. Tosin jäi aika raa'aksi mutta haittaneeko tuo, sulaa paremmin suuhun ;) oon pitkään jo etsinyt gluteenitonta ja maidotonta blogia ja nyt taitaa ruuanlaitostakin ja leivonnasta tulla uudestaan kiva juttu kun löysin tämän blogin, tosi kivoja juttuja olet tehnyt :)

    VastaaPoista