keskiviikko 19. elokuuta 2015

Lehtikaalikupit (sokeriton, munaton, maidoton, gluteeniton, viljaton, vhh, vegaaninen)


Lehtikaalista on helppoa ja nopeaa tehdä sipsejä. Niitä voi myös maustaa miten haluaa ja tehdä niistä juuri sen makuisia kuin itse haluaa. Sipseistä sain idean kokeilla saisiko lehtikaalista valmistettua pieniä "koreja". Minulla oli pieniä annosuunivuokia, sellaisia joissa voisi valmistaa vaikka kohokasta. Vuorasin sen isolla lehtikaalin lehdellä. Laitoin päälle kuivattuja herneitä ja paistoin uunissa. Idea onnistui, tosin pohja jäi tuolla tavoin pehmeäksi. Lehtikaalikuppeja voi kuitenkin vielä jälkikuivattaa uunissa, kun ne on otettu pois vuoista. Kuppiin voi laittaa tarjolle vaikka alkuruoan. Kuvassa on broileriwokkia, mutta kuppiin voi laittaa ihan mitä tahansa (paitsi keittoa tai muuta superkosteaa).

Muistakaahan kaikki rakkaat lukijat myös Suvun paras resepti -kilpailu ;)

http://suvunparasresepti.fi/antipastaa-metsapossu-yrttimaustettujen-uunijuuresten-ja-appelsiinilla-maustetun-kastikkeen-kera/
 


LEHTIKAALIKUPIT
Isoja lehtikaalin lehtiä
(öljyä)
pieniä uunin kestäviä annosvuokia tms.
kuivattuja herneitä tms.

Huuhtele ja kuivaa lehtikaalit huolellisesti, mikä tarve. Ohenna lehtiruotia paksuimmasta kohdasta veitsellä, jotta lehden käsittely on helpompaa. Halutessasi voit lisätä lehtikaalille pari tippaa öljyä ja hieroa sen lehden pintaan, mutta se ei ole välttämätöntä. Vuoraa vuoka lehdellä ja laita pohjalle kuivattuja herneitä, jotta lehti pysyy kunnolla vuoassa. Laita vuoat uuniin ja paista niitä 175C noin 15-25 minuuttia. Tarkkaile niitä, sillä uunit käyttäytyvät aina vähän eritavoin ja lehtikaali kärvähtää helposti. Ota vuoat uunista, poista herneet ja nosta lehtikaali varovasti pois vuoasta. Nyt sinulla tulisi olla valmis kuppi. Minulla oli reunat rapeita mutta pohja ja reunojen alin osa oli pehmeää. Lehtikaalikuppeja voi halutessaan jälkikuivattaa vielä noin 125C, jolloin ne rapeutuvat lisää.
2 kommenttia:

  1. Kasvimaa pursuaa nyt yllättäen lehtikaalia, pitääkin ryhtyä käyttämään lehtikaalia lautasina ;).

    VastaaPoista