sunnuntai 23. elokuuta 2015

Vietnamilainen jääkahvi ilman maitoa ja sokeria


En ole kahvinjuoja, mutta se on ihan hyvää, jos kahvi on hyvää ja jos sekaan laittaa maitoa ja sokeria. Kahvi antaa myös hyvää makua suklaaleivonnaisiin. Onnistuttuani kondensoidun kookosmaidon valmistuksessa päätin hyödyntää sitä vietnamilaisen kahvin valmistuksessa. Vietnamilainen kahvi valmistetaan erillisellä kahvimukin tai lasin päälle asetettavalla suodattimella. Minulla ei sellaista ole, joten valmistin kahvin perinteisesti kahvinkeittimessä käyttäen luomukahvia ja nesteenä pakuriteetä.
Pakuri emäksisenä neutraloi kahvin happamuutta ja tekee kahvista siten elimistölle ystävällisempää ja mausta pehmeämpää. Pakurissa itsessään on hieman kahviin vivahtava maku. Voit toki käyttää tähän millaista kahvia haluat. Valmistin kahvin jääkahvina. Tällä hetkellä on kovassa huudossa kylmäuutettu kahvi, jossa kahvipurut ja vesi sekoitetaan keskenään ja seoksen annetaan seistä yön yli. Mausta kuulemma tulee pehmeä. En ole kokeillut, mutta kokeile ihmeessä jos tahdot! Voit käyttää juomaasi sellaista maidon ja kahvin suhdetta kuin tahdot tai valmistaa juoman kuumaan kahviin ilman jäitä.

Pohjalla oleva vaalea maitosiirappi ja sen päällä oleva tumma kahvi näyttävät todella upeilta keskenään. Jokainen saa itse sekoittaa maidon ja kahvin keskenään. Pikkuhuomautuksena, että maito sekoittuu helpommin kuumaan kahviin. Tarjoilussa kannattaa käyttää kirkasta lasia, josta kerrokset näkyvät hyvin.

Ja loppuun vielä muistutus Suvun paras resepti -kilpailusta. Käyhän äänestämässä alla olevalla sivulla ;-)

http://suvunparasresepti.fi/antipastaa-metsapossu-yrttimaustettujen-uunijuuresten-ja-appelsiinilla-maustetun-kastikkeen-kera/
 


VIETNAMILAINEN JÄÄKAHVI SOKERITTOMASTI JA MAIDOTTOMASTI
kylmää vahvaa kahvia
jäitä
Laita lasin pohjalle haluamasi määrä kondensoitua maitoa. Lisää varovasti päälle kahvi ja lisää lopuksi joukkoon jääpalat. Tarjoile välittömästi. Pilli kuuluu asiaan!.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti