lauantai 19. syyskuuta 2015

Katukivikakku mantelijauhoilla ja aprikoosihillolla (viljaton, gluteeniton, sokeriton, maidoton vaihtoehto)


Kuten lupasin katukivikakkua tehdessäni, päätin kokeilla kyseisen piirakan valmistusta myös mantelijauhoilla. Hilloksi valitsin Yesdelin sokeritonta aprikoosihilloa, sillä ajattelin sen myös sopivan hyvin mantelin makuun. Piirakasta tuli maukas ja mehevä. Tein piirakan 24cm vuokaan ja kannattaa huomioida, että pohjasta tulee ohut. Seuraavaksi on sitten vuorossa tämän lapsuudestani tutun ja rakkaan reseptin kokeilu kaurajauhoilla.

VILJATON JA SOKERITON KATUKIVIKAKKU MANTELIJAUHOILLA JA APRIKOOSIHILLOLLA
100g (kirkastettua) voita tai kookosöljyä
1 muna
2tl leivinjauhetta
½tl ksantaania
(0,25tl suolaa)

noin 1dl YesDelin sokeritonta aprikoosihilloa (noin ½ purkkia)

Sulata ja jäähdytä rasva. Sekoita mantelijauhe, leivinjauhe, psyllium, ksantaani, ja vaniljajauhe (sekä suola, jos käytät kirkastettua voita tai kookosöljyä) keskenään. Vatkaa muna ja erytritoli kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon sula rasva ja kuivat aineet. Anna tekeytyä noin 5 minuuttia, jolloin taikina tiivistyy.
Ota taikinasta puolet ja painele se noin 24cm vuoan pohjalle ja reunoille noin sentin korkeudelta. Levitä pintaan hilloa ohuehko kerros siten, että pohja peittyy. Ota lopusta taikinasta pieniä paloja ja litistä ne ohuehkoiksi. Laita palat hillon päälle, siten että syntyy "mukulakivimäinen" pinta. Paista uunissa 175C noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti