torstai 8. lokakuuta 2015

Kahden raaka-aineen valkosuklaakakku mansikkamarmoriraidoilla (viljaton, gluteeniton, sokeriton ja vhh vaihtoehto, helppo)


Kahden raaka-aineen suklaakakku on ollut blogini suosituin ohje. En ihmettele sitä yhtään, sillä se on helppo, nopea, hyvänmakuinen ja sen raaka-aineet yleensä löytyvät kotoa. Päätin kokeilla kakkua valkosuklaisena versiona, mutta tuunasin ohjetta vielä hieman lisää. Lisäsin kakkuun keittämättömän mansikka”hillon”, pakastemansikoista ja ksantaanista tehdyn soseen, joka maistui taivaalliselta kakun seassa! Ksantaani toimii sakeuttajana, sitä saa ihan tavallisista ruokakaupoista joko leivontahyllystä (leivinjauhepurkin kokoinen puna-valkoinen purkki) tai gluteenittomien tuotteiden hyllystä. Voit myös korvata soseseoksen paiston kestävällä mansikkahillolla.

Sesongin mukaan hilloa voi vaihdella, mutta tässä taloudessa mansikkahillo on ykkönen, joten menin toiveiden mukaan. Helppo, nopea, yksinkertainen ja mielettömän herkullinen kakku, jota voin suositella kaikille valkosuklaan ystäville. Valmistin tämän kakun YesDelillä myytävänä olevasta valkosuklaasta, mutta jos sokerilla ei ole väliä, niin tämä onnistuu ihan samalla tavalla myös tavallisesta valkosuklaasta!

Kakku saattaa olla löysä, kun sen ottaa uunista, mutta kun sen antaa jäähtyä jääkaapissa, niin se kyllä kiinteytyy.


KAHDEN RAAKA-AINEEN VALKOSUKLAAKAKKU MANSIKKAHILLOMARMOROINNILLA
Kakku:
400g sokeritonta valkosuklaata (YesDeli), tai tavallista valkosuklaata
8 isoa munaa keltuaiset ja valkuaiset eroteltuna
Hillo:
1dl mansikkasurvosta
1tl ksantaania

(tai korvaa sose+ksantaani paiston kestävällä kiinteällä hillolla)
Leivinpaperoi 24cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka. Vatkaa mansikkasoseen joukkoon ksantaani. Ksantaani paakkuuntuu helposti, joten se kannattaa ripotella soseen joukkoon varovasti samalla vatkaten.
Sulata suklaa ja lisää joukkoon kierrevatkaimella sekoittaen keltuaiset. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää kolmannes siitä sekoittaen joukkoon. Lisää lopuksi loput valkuaisvaahdosta nuolijalla käännellen taikinaan ja kaada puolet taikinasta kakkuvuokaan. Lisää päälle puolet mansikkahillosta raitoina tai nokareina ja kaada päälle lopputaikina ja hillo. Paista kakkua uunissa 175C noin 40-50 minuuttia tai kunnes tuntuu kiinteältä. Tarkkaile kakkua paistamisen aikana ja kun pinta alkaa saada väriä (10-15 minuutin kuluttua) laita päälle leivinpaperi, joka estää liian tummumisen. Anna kakun jäähtyä ja tarjoile! Herkkua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti