lauantai 17. lokakuuta 2015

Spiraalileikkurispagettia "juustoisen" tomattikastikkeen kera (munaton, maidoton, gluteeniton, viljaton, sokeriton, vhh, paleo, vegaaninen, ei pähkinää, mantelia tai kookosta)


Kesäkurpitsasta valmistettu spagetti on jo vanha juttu, mutta siitä huolimatta teen sitä melko usein, sillä pidän siitä kovasti. Olen tehnyt spagetin usein joko juustohöylällä tai julienneraudalla. Nyt sain keittiö-, leivonta-  ja kattaustarvikkeita myyvältä KitchenTime-verkkokaupalta kokeiltavaksi spiraalileikkurin.


Spiraalileikkuri on kuvan mukainen laite, jossa hedelmistä ja kasviksista saa nopeasti tehtyä spagetin tai nuudelin kaltaista pitkää nauhaa. Tässä laiteessa oli mukana kolme erilaista rautaa. Kahdella sai tehtyä spagettia/nuudelia, toisella vähän paksumpaa ja kolmannella raudalla sai tehtyä leveämpää spiraalinauhaa. Laite on helppokäyttöinen ja nopeuttaa spagetin tekemistä huomattavasti. Sillä saa myös salaatteihin uuta hauskaa ja pirteää ulkonäköä. Pidän kovasti! Tuotteen ainut huono puoli on, että sen imukupit eivät pidä laitetta paikallaan, mutta laitetta pystyy kyllä silti ihan hyvin käyttämään, kun pitää kiinni laiteessa olevasta vivusta ja pitää samalla peukalolla vastaan toisesta päästä.

Päätin kokeilla spagetin valmistusta sekä kesäkurpitsasta, että porkkanasta ja kokeilin sekä ohuempaa, että leveämpää nauhaa. Lopputulos oli todella hieno ja uskoisin, että hauskat kasvisnauhat salaatin joukossa herättäisi myös kiinnostusta. Mainitsemisen arvoisia ovat vielä kasviksista ja hedelmistä jäävät osat spiraloinnin jälkeen. Ne muistuttavat aivan ruuveja tai esimerkiksi omena oli aivan sienen mallinen :D

Salaatin sijaan päätin tällä kertaa kuitenkin valmistaa nauhat spagetin tavoin juustoisen tomaattikastikkeen kera, tietenkin ilman maitotuotteita korvaamalla juuston ravintohiivalla. Kastike valmistuu helposti minuutissa tehosekoittimessa. Avokado ei kestä kuumennusta kovinkaan hyvin, joten lämmitin muut aineet ensin kattilassa ja kaadoin sitten tehosekoittimeen avokadon joukkoon. Näin kastikkeesta tulee lämmintä ilman liikaa kuumennusta. Halutessaan avokadon voi korvata vaikka 1-2dl cashewpähkinöitä (naturel).

Tämä on kasvisruoka, mutta mikään ei estä sinua lisäämästä annokseen haluamaasi proteiinilähdettä. Kaikki käy!

SPIRAALILEIKKURISPAGETTIA KESÄKURPITSASTA JA PORKKANASTA SEKÄ JUUSTOINEN TOMAATTIKASTIKE
2 kesäkurpitsaa
2 porkkanaa

Kastike:
3dl haluamaasi kasvimaitoa
0,25tl mustapippuria
0,25tl valkosipulijauhetta
1-2tl sipulijauhetta
4rkl tomaattipyreetä
suolaa maun mukaan
(hieman jotain makeutta antavaa, jos haluat)
1 pienehkö avokado
tuoretta basilikaa silputtuna
kirsikkatomaatteja
Leikkaa kesäkurpitsat ja porkkanat spiraalileikkurilla nauhoiksi. Valmista kastike sekoittamalla kasvimaitoon mausteet ja tomaattipyree ja kuumenna sekoittaen lähelle kiehumispistettä. Laita avokado ja ravintohiiva tehosekoittimeen ja lisää tomaattiliemi päälle. Sekoita seos sileäksi kastikkeeksi ja lisää lopuksi joukkoon basilika. Tarjoile spiraalispagetin ja tomaattien kanssa ja lisää ruokaan halutessasi jotain proteiinipitoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti