lauantai 24. lokakuuta 2015

Gluteeniton kebabrulla (gluteeniton, maidoton, sokeriton, hiivaton, paleo)


Eräs lukija laitoin minulle postia ja pyysi josko voisin kehitellä hänen ruokavalioonsa sopivan korvikkeen kebabrullalle. Pelkkä leipäohjekin riittäisi. Ruokavalion rajoituksina oli muun muassa kotimaiset viljat (myös gluteeniton kaura), manteli, pähkinä ja maitotuotteet. Kananmuna ja kookos sekä siemenet olivat sallittuja, mutta lukija ei erityisemmin välittänyt kookoksen mausta.
Tämä postaus sisältää pelkän leivän ohjeen. Voit sitten täyttää leivän joko perinteisellä kebablihalla tai broilerikebabilla. Täytteeksi voi lisätä vielä haluamasi kasviksi (esimerkiksi suolakurkkua/maustekurkkua, kurkkua, tomaattia, jalopenoja, kiinankaalia, porkkanaraastetta jne.). Kastikkeeksi sopii esimerkiksi majoneesi tai tomaattipohjainen kastike, kuten esimerkiksi BBQ-kastike tai spiraalileikkurispagetin postauksessa ollut avokadopohjainen ravintohiivalla juustoiseksi maustettu tomaattikastike.
Lähdin leivän ideoinnissa vaihteeksi liikkeelle aivan toisella tapaa kuin aiemmin ja valmistin leivän pakastemaissiin, joka tuo mukavaa makua leipään. Lisäsin joukkoon kananmunaa, joka pitää leivän koossa ja tekee siitä sen verran murtumattoman, että sen voi kääriä. Kuitenkaan ihan yhtä kestävä ja sitkeä tämä ei ole kuin vehnäserkkunsa. Pellavansiemenet auttavat vielä koostumuksessa ja lopuksi tein seoksesta levitettävän kookosjauhoilla ja psylliumilla. Kookosjauhoista huolimatta valmiissa leivässä ei kookos maistu. Näitä voi myös syödä rieskan tapaan. Tämä ohje on perusohje, jota voit maustaa makusi mukaan. Älä arkaile maustamisessa, sillä tavoin saat ruokaan aina uusia makuja ja entistä maukkaamman lopputuloksen! Hyviä makuvaihtoehtoja leivälle ovat esimerkiksi, savupaprika, paprika, valkosipuli, yrtit, pippuri ja chili!

VILJATON KEBABRULLA ILMAN MANTELIA JA PÄHKINÄÄ
(3kpl)
Leipä:
200g pakastemaissia (jyviä)
4 isoa munaa
2tl etikkaa
2rkl pellavansiemeniä
1tl leivinjauhetta
½tl suolaa
(mausteita maun mukaan, lue johdanto!)
Laita kookosjauhoja ja psylliumia lukuun ottamatta kaikki aineet tehosekoittimeen ja soseuta kaikki aineet tasaiseksi ja sileäksi. Kaada sose kulhoon ja lisää kookosjauhot ja psyllium ja sekoita sekaisin. Jätä taikina tekeytymään noin 10 minuutiksi ja levitä se sitten leivinpaperoidulle uunipellille kolmeksi pyöreäksi levyksi. Älä leivitä taikinaa aivan ohueksi, jotta se on valmiina helpompi kääriä. Paista levyjä uunissa 200C noin 10-15 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä ja saaneet väriä. Täytä leivät kebablihalla, salaatilla ja kastikkeilla ja kääri rullaksi. Voit valmistella rullat jo hyvissä ajoin etukäteen (vaikka edellisenä päivänä) ja kääriä ne folioon. Lämmitä folioineen päivineen uunissa ennen syömistä!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti