tiistai 17. marraskuuta 2015

Pirteät porkkanamuffinssit (maidoton, gluteeniton, viljaton, sokeriton, vähähiilihydraattinen, paleo)


Koska blogissani ei ole vielä ainuttakaan makeaa porkkanaleivonnaista päätin kerrankin rysäyttää ja tehdä porkkanamuffinsseja porkkanaisella kuorrutteella. Itse muffinsseissa on tietysti raastettua porkkanaa ja lisäksi punaista palmuöljyä, joka tuo niihin entistä syvemmän värin ja myös korostaa porkkanan omaa makua. Öljy pitää lisäksi muffinssit todella mehevinä. Kuorrutteessa ei ole porkkanaa vaan käytin siihenkin punaista palmuöljyä, josta tuo ihanan pirteä oranssisävy syntyy. Samalla sain kuorrutteeseenkin porkkanan makua ja sitruunamehu raikastaa muuten makean kuorrutteen, jolloin lopputulos ei ole äitelän makea. Mikäli punainen palmuöljy on uusi tuttavuus, niin olen kirjoittanut siitä enemmän täällä.
PIRTEÄN VÄRISET PORKKANAMUFFINSSIT PUNAISELLA PALMUÖLJYLLÄ
(10-12kpl)
Taikina:
4 isoa munaa
1tl vaniljauutetta tai maun mukaan vaniljajauhetta
5rkl punaista palmuöljyä sulana
1dl erytritolia tomusokerina siivilöitynä paakut pois tai kookossokeria (paleo)
2dl hienoksi raastettua porkkanaa
2,5tl leivinjauhetta
0,25tl suolaa

Kuorrute:
3dl erytritolia tomusokerina siivilöitynä paakut pois (tai tehosekoittimessa hienonnettua kookossokeria paleoon)
4,5rkl punaista palmuöljyä
2-3rkl sitruunamehua
Laita uuni kuumenemaan 200C. Valmista taikina sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Annostele taikina silikonisiin muffinssivuokiin (paperivuokiin jää melko tehokkaasti kiinni). Paista uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä. Anna jäähtyä ja valmista kuorrute sekoittamalla kuorrutteen aineet keskenään. Levitä kuorrute muffinssien pinnalle ja koristele haluamallasi tavalla.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti