torstai 17. joulukuuta 2015

Suklaajuustokakku uunissa (gluteeniton, viljaton, vhh, sokeriton vaihtoehto)


Sain pyynnön eräältä lukijalta kehitellä suklaajuustokakku, joka olisi viljaton, sopisi karppaajalle ja jossa ei olisi kookosta. Päätin valmistaa uunissa kypsennettävän kakun ja käyttää kakussa oikeaa suklaata. Suklaana käytin tässä Maraboun 86% eli siten kakku ei ole täysin sokeriton, mutta suklaan sisältämä sokeri onkin sitten ainoa asia, joka tässä kakussa sisältää sokeria. Täytteen valmistin tuorejuuston ja ranskankerman yhdistelmästä, sillä ne sopivat mielestäni täydellisesti yhteen. Suklaan makua korostin vielä tummalla kaakaojauheella.
Pohjan valmistin hyvin yksinkertaisesti mantelijauheesta, jonka maustoin vielä kaakaojauheella, jotta kakku olisi oikein suklainen. Pinta pääsi uunissa hieman tummumaan, joten kakkua kannattaa tarkkailla paistamisen aikana, ja jos pinta alkaa saada liikaa väriä, kannattaa sen päälle asettaa leivinpaperi. Halutessaan kakun voi tarjota joko sellaisenaan tai esimerkiksi marjojen tai marjakastikkeen kera. Halutessaan voi pinnalle vielä sulattaa vaikka tummaa suklaata, mutta itse halusin tällä kertaa pitää kakun mahdollisimman yksinkertaisena. Kakku on todella helppo valmistaa, eikä se vie aktiivista kokkaus aikaakaan kuin noin 20 minuuttia.
Jos ei sokerilla ole väliä niin erytritolin ja stevian voi korvata sokerilla, jolloin sitä laitetaan sama määrä kuin erytritolia. Maista täytettä vielä ennen kuin kaadat sen vuokaan, mikäli se kaipaa lisää makeutta. Jos taas haluaa kakusta täysin sokerittoman, voi käyttää sokeritonta tummaa suklaata, jota saa esimerkiksi Yesdeliltä.

VÄHÄHIILIHYDRAATTINEN JA VILJATON JA GLUTEENITON SUKLAAJUUSTOKAKKU UUNISSA
Pohja:
20 tippaa toffeesteviaa
2rkl kaakaojauhetta
3rkl voita tai kookosöljyä
0,25tl suolaa

Täyte:
150g (sokeritonta) tummaa suklaata (vähintään 70%)
450g maustamatonta tuorejuustoa
150g ranskankermaa
4 isoa munaa
1½dl erytritolia (tai sokeria, jätä stevia silloin pois)
20 tippaa vaniljasteviaa
2rkl kaakaojauhetta
1dl kuohukermaa
Laita uuni kuumenemaan 175C. Valmista täyte sekoittamalla kulhossa kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon rasva. Painele seos leivinpaperoituun irtopohjavuokaan (halkaisija noin 22cm). Paista pohjaa uunin keskitasolla noin 10-12 minuuttia ja valmista sillä aikaa täyte.
Sekoita kulhossa kaikki täytteen aineet keskenään esimerkiksi sähkövatkaimella ja kaada seos esipaistetun pohjan päälle. Jatka kypsennystä noin 50-60 minuuttia, kunnes kakku on lähes hyytynyt. Ota pois uunista ja anna jäähtyä, jonka jälkeen siirrä se jääkaappiin yön yli. Koristele haluamallasi tavalla ennen tarjoilua.




6 kommenttia:

  1. Ahh...uskon että tuo maistuu taivaalliselle!
    Minen voi sille mitään mutta tunnen käsittämätöntä vetoa kaikkea makeaa (siis leipomuksia) kohtaan.

    VastaaPoista
  2. varmasti hyvää, vaikka stevia tipat jättäisi pois. aion kokeilla nimittäin ilman niitä :)

    VastaaPoista