maanantai 4. tammikuuta 2016

Mikko Takalan porkkana-piparjuuripikkeli (munaton, maidoton, gluteeniton, viljaton, sokeriton, paleo ja vegaaninen vaihtoehto, vähähiilihydraattinen)


Tämä porkkanalisuke on peräisin Mikko Takalan kirjasta Street Food. Siellä tämä lisuke on nimellä porkkanapikkeli ja se on intialaista alkuperää. Minulla ei ole juurikaan kokemusta intialaisesta ruoasta, joten en osaa sanoa millaista aidon pikkelin pitäisi olla. Tein porkkanapikkelin ensin täysin orjallisesti ohjetta noudattaen muuten, paitsi korvasin sokerin erytritolilla. Epäilin kuitenkin vahvasti ohjeen suolamäärää, mutta jos ohjeessa käsketään laittaa puoleen kiloon porkkanaa 1rkl suolaa, niin sitten se on niin! Myös muita kirjan ohjeita selatessani tulin siihen tulokseen, että suuri suolamäärä ilmeisesti kuuluu pikkeleihin. Lopputuloksena oli niin järkyttävän suolainen lisuke, ettei sitä pystynyt syömään ennen kuin oli huuhdellut viipaleet siivilässä veden alla ylimääräisen suolan poistamiseksi. Ilmeisesti pikkeleitä on tarkoitus syödä hyvin pieniä määriä vähemmän suolaisen ruoan kanssa (?), mutta minun suuhuni tämä oli kyllä aivan liikaa.

Huuhtelun jälkeen maku kuitenkin parantui ja piparjuuri ja tuore inkivääri antoivat todella hyvän maun. Makuyhdistelmä oli kaikessa yksinkertaisuudessaan älyttömän hyvä.  Alla oleva ohje on siten muuten sama kuin kirjassa esitetty, mutta vähensin rutkasti suolan määrää. Tässä on erittäin maukas, helppo, nopea, yksinkertainen ja raikas lisuke jota voi lämpimästi suositella. Tähän tulee himo! :)
PORKKANAPIKKELI MIKKO TAKALAN STREET FOOD -KIRJASTA
500g porkkanaa suikaloituna ohuiksi siivuiksi tai ohuina viipaleina
5tl raastettua piparjuurta
2tl raastettua inkivääriä
1tl chilihiutaleita
½tl suolaa
4tl haluamaasi sokeria, erytritolia tai esim. hunajaa
Sekoita kaikki aineet keskenään ja laita  painon alle puoleksi tunniksi. Kaada kulhon pohjalle muodostunut neste pois. Tarjoile!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti