perjantai 18. maaliskuuta 2016

Maidoton pasha (sokeriton, gluteeniton, viljaton, maidoton, munaton, vhh)


Pääsiäinen alkaa olla käsillä. Viime vuonna tein maidottomia, gluteenittomia, viljattomia, sokerittomia ja hiivattomia rahkapullia, joten tänä vuonna päätin ottaa käsittelyyn pashan. Perinteinen pasha valmistetaan voista, sokerista, keltuaisista, kermasta ja rahkasta. Minä otin ne kaikki pois. Mitä jäi jäljelle? No, tämä:

MAIDOTON, SOKERITON, MUNATON JA KEVYT PASHA(N KORVIKE)
1pkt (300g) pehmeää maustamatonta tofua
1½dl haluamaasi kasvimaitoa (käytin makeuttamatonta mantelimaitoa)
2½rkl sitruunamehua
½-1 appelsiinin raastettu kuori
0,75dl erytritolia
50 tippaa vaniljasteviaa
ripaus suolaa
1tl omenaviinietikkaa
1tl punaista palmuöljyä
4 liivatetta
0,25dl appelsiinimehua
 (rusinoita ja mantelirouhetta haluamasi määrä tai jätä pois, jos et tykkää)
(2 tippaa appelsiiniöljyä, saa ”terveyskaupoista”, voi jättää poiskin)
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Laita ksantaania, liivatetta, appelsiinimehua, rusinoita ja manteleita lukuun ottamatta kaikki aineet tehosekoittimeen ja hienonna aineet tasaiseksi ja sileäksi. Lisää lopuksi joukkoon ksantaani ripotellen koneen käydessä. Kaada seos kulhoon. Lisää joukkoon rusinat ja mantelit. Kuumenna appelsiini mehu kuumaksi ja sulata liivatteet joukkoon. Kaada seos tofuseoksen joukkoon ja anna seoksen olla jääkaapissa kunnes se on hyytymispisteessä, muuten sattumat valuvat pohjalle. Kaada seos sitten haluamaasi astiaan, jonka olet vuorannut kelmulla ja anna hyytyä kylmässä kiinteäksi.
Yllättävää kyllä, tästä tuli hyvin paljon rahkapashan makuista, tofu ei mielestäni puskenut mitenkään läpi. Hyvältä maistua! Hyvää pääsiäistä!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti