keskiviikko 10. elokuuta 2016

Gluteeniton kaurapohjainen kinkkupiirakka (gluteeniton, sokeriton, maidoton ja munaton vaihtoehto)


Lapsuuteni suosikkikeittokirjassa on piirakkaresepti, jonka pohja on ollut meillä paljon käytössä vuosien varrella. Se valmistuu vain aineet sekoittamalla, jonka jälkeen se vain kaadetaan vuokaan. Helppoa ja nopeaa ja kaiken lisäksi vielä maukastakin. Pienen muutoksin pohja muuntui gluteenittomaksi ja maidottomaksi. Tällä kertaa täytteeksi tuli kinkkua, mutta täytettäkin voi vaihtaa makunsa mukaan. Resepti tähän helppoon piirakkaan löydät Kohokohdasta.


5 kommenttia:

 1. http://terveellisetherkut.fitfashion.fi/2015/07/02/kvinoa-lampparit-gluteeniton/ Tämmöisen reseptin bongasin aikoinaan ja tuli heti mieleen ehdottaa, voisiko kvinoasta tehdä piirakkapohjan esim tuota reseptiä soveltaen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä ettei 😊. Olen myös tehnyt kvinoapohjaisen piirakan aikaisemmin:

   http://antipastaa.blogspot.fi/2015/03/kvinoapohjainen-peurapiirakka.html

   Poista
 2. Nam! Tämä piirakkapohja oli todella hyvää=) tein ohjeen mukaan muuten mutta kinkun tilalla käytin jauhelihaa ja ai että, menee kyllä resepti talteen:) mahdollisesti mietin että tekisin kyseistä piirakkaa pellillisen suoraan juhliin tarjoiltavaksi niin olisiko raaka-aineiden määrät silloin kaksinkertaiset vai miten luulet?:) kiitos inspiroivasta blogista ja hyvää syksyn alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos palautteestasi, ihana kuulla, että pidit reseptistä. Hyvänä mittana on tosiaan, että pellillinen on tuplat piirakasta, joten tekisin reseptin pellille kaksinkertaisena 😊. Hyvää syksyn jatkoa myös sinulle!

   Poista
 3. Tämä oli aivan ihanaa, kiitos tuhannesti!!

  VastaaPoista