tiistai 13. syyskuuta 2016

Pizzan makuiset kikhernesipsit (gluteeniton, maidoton, munaton, viljaton, sokeriton, vegaaninen)


Viljaton leivonta on leivonta on toisinaan haasteellista. Vielä haasteellisempaa siitä tulee, kun jättää kananmunat ja sokeriakin pois. Kun vielä pitää jättää mantelit, pähkinät, kookos ja siemenet väliin, niin menee minullakin hetki miettiä, miten edetä. Kikhernejauhot ovat silloin hyvä vaihtoehto, sillä sen kanssa onnistuvat hyvin myös munattomat leivonnaiset. Olen käyttänyt sitä menestyksellä mm. letuissa ja munakkaan korviketta tehdessä. Viimeisimpänä menestystarinana on blogin Facebook-sivulle ja Insragramiin postaamani kuva kanelipullatähdestä, jonka taikina ei sisällä viljoja, maitoa, sokeria, munaa eikä hiivaa, mutta maku oli silti todella hyvä ja suureksi hämmästykseksi myös itse tähtikuvio onnistui yli odotusten.
Ohjetta yllä olevaan on tulossa blogiin myöhemmin. Tällä kertaa tein kikhernejauhoista pizzan makuisia sipsejä/suolakeksejä. Mukavaa tarjottavaa esimerkiksi illanistujaisiin! Sipsit ovat helppo valmistaa, mutta varoitan maistamasta raakaa taikinaa, se ei nimittäin ole hyvää, kuten ei kikhernejauhotaikinat koskaan. Kypsennyksen kuitenkin muuttaa tämänkin asian aivan toisenlaiseksi! Nämä nimittäin meinasin syödä pois, ennen kuin ehdin kuvata niitä! 😊 Reseptin näihin kikhernesipseihin löydät Kohokohdasta.


2 kommenttia:

  1. Moi, olen miettinyt mitä omenaviinietikka tekee leivonnassa? Olen nähnyt sun käyttävän sitä aina välillä esim. Leipäresepteissä.:)

    Ps. Laitoin kuuri sun kookosleipäohjeen uuniin, en vielä osaa sanoa lopputuloksesta, mutta leivältä se näytti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viinietikka tuo hieman kuohkeutta lisää taikinaan ja lopputuotteeseen. Lisäksi jos taikinassa on soodaa, se kaipaa usein seurakseen jotain hapanta toimiakseen kunnolla. Jossain resepteissä kuten esimerkiksi punajuurta sisältävissä se auttaa säilyttämään punaisen värin. 😊

      Poista