sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Vegaaniset suklaa-nougatpatukat (maidoton, munaton, gluteeniton, viljaton, vegaaninen)


Huom! Varoitus! Vaatii lämpömittarin!
Olen blogissani tehnyt aiemmin Milky Way -patukoita ja koska jossain vaiheessa innostuin kokeilemaan kikherneiden säilöntälientä munanvalkuaisen korvikkeena, päätin väkertää kyseisistä patukoista myös vegaanisen version. Valkuaisen korvasin siten kikherneliemellä ja erytritolin ja hunajan tilalle kokeilin tällä kertaa ruokosokeria ja vaahterasiirappia. Homma sujui kohtuullisen hyvin, tosin muutama kompastuskivi matkanvarrelle sattui. Kuuman sokeriliemen lisäyksen jälkeen vaahdosta ei tullutkaan aivan yhtä kuohkeaa kuin ensimmäisellä kerralla. Levy myös kesti kuivua paljon pidempään, lopulta melkein kolme päivää. Tosin minun piti kuorruttaa patukat jo toisena päivänä, mutta olin laittanut nougatlevyn kuivumaan ulosvedettävälle leikkuulaudalle, jonka olin tietenkin laittanut kiinni ja niin siinä kävi, että parin päivän päästä havahduin yhtäkkiä, että olin unohtanut koko levyn :D. Hyvin oli nougatista tullut sitkeää, tosin se oli tarttunut leivinpaperiin todella lahjakkaasti ja jouduin pistämään levyn pakkaseen, jotta se olisi helpompi irrottaa, koostumus oli muutenkin tahmaisempi ja sitkeämpi kuin hunajaversiossa. Suosittelen siten öljyämään leivinpaperin, ennen kuin kaadat nougatin sille. Tein levystä myös turhan ohuen ja päädyin taittamaan sen kaksin kerroin ennen suklaalla kuorruttamista. Kaiken vaivan jälkeen patukoista tuli kuin tulikin syötäviä. Todella herkullisia, muttei aivan heikkohermoisimmille! :D


VEGAANISET SUKLAA-NOUGATPATUKAT
1dl kikherneiden säilöntälientä
1,25dl ruoko- tai kookossokeria
5rkl vaahterasiirappia
2rkl vettä
½tl suolaa
(paahdettuja auringonkukansiemeniä murskattuna, jos haluat sattumia, minusta ne sopi tähän)
Laita sokeri, siirappi ja vesi kattilaan. Kuumanna kiehuvaksi ja keitä kunnes lämpömittari näyttää 150C. Sillä välin vatkaa kikherneliemi ja suola kuohkeaksi, kovaksi valkoiseksi vaahdoksi (kuin tekisit marenkeja). Kaada sitten kuuma sokeriliemi kikhernevaahdon joukkoon samalla vatkaten ja vatkaa kunnes seos on jäähtynyt (vatkasin kylmävesihauteessa). Kääntele lopuksi joukkoon auringonkukansiemenet tai muut haluamasi sattumat, jos niitä haluat käyttää ja kaada seos öljytylle leivinpaperille haluamasi kokoiseksi levyksi. Anna kuivua 1-3 vuorokautta huoneenlämmössä ja kuorruta levy halutessasi maidottomalla suklaalla. Vinkkejä voit katsoa Milky Way -patukoiden postauksesta. Leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi ja säilytä jääkaapissa tai pakastimessa.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti