Nyt tulee ensimmäinen blogiruoka, jota en ole edes kunnolla
itse maistanut ja tuskin tulen edes maistamaan. Se ei johdu siitä, että resepti
tai lopputulos olisi epäonnistunut ja ruoka olisi pahaa, vaan ihan siitä etten
itse pysty kyseistä raaka-ainetta kakomatta syömään. Silakkapihvit! En pidä
silakasta enkä muistakaan pienistä ja ruotoisista kaloista yhtään. En ole ikinä
tykännyt ja tuskin tulen tykkäämäänkään. Maku ei ole paha, mutta ne ohuen ohuet
ruodot eivät houkuttele ja tekevät huonoa.
Siitä huolimatta päätin julkaista tämän, sillä monet muut
niistä pitävät kovasti. Esimerkiksi isäni, jolle näitä valmistin. Yleensä
äitini leivittää silakkapihvit perinteisesti ruisjauhoilla, joten halusin
kokeilla itse valmistamaani gluteenitonta ja viljatonta "ruis"leivitystä.
Lopputuloksessa ei kolmen maistelijan voimin ollut mitään eroa rukiiseen
leivitykseen (maistoin pelkkää leivitystä!). Ulkonäöllisesti valmistamani
leivitys oli paljon tummempi, minkä ymmärtää hyvin, kun sen pohjana on tumma
pellava ja carob. Pihvit eivät siis ole palaneita, vaikka ehkä niin voisi
kuvista luulla. Muuten valmistin pihvit äitini perinteisellä tyylillä. Uskon,
että silakkapihveistä pitävät tykkäävät kyllä näistä kovasti! :)
GLUTEENITTOMAT
PERINTEISET LEIVITETYT SILAKKAPIHVIT
500g ruodottomia
silakkafileitä
suolaa ja
maustepippuria maun mukaan
sipulia, voita tai
öljyä
tuoretta tilliä
Leivitys:
0,75dl tummia
pellavansiemeniä
1rkl carob-jauhetta
(mikä tämä on? Lue täältä lisää)
ripaus maustepippuria
1 muna
Hienonna sipuli ja kuullota sitä pannulla rasvassa. Mausta
silakkafileet maun mukaan suolalla ja maustepippurilla. Laita puoleen fileistä
sipulia ja tuoretta tilliä ja laita täyttämätön filee päälle. Hienonna
pellavansiemenet jauheeksi esimerkiksi tehosekoittimessa. Lisää joukkoon carob ja
mausta maustepippurilla ja (halutessasi hyppysellisellä suolaa). Kaada
pellavaseos lautaselle. Riko muna lautaselle ja riko sen rakenne haarukalla
vatkaten. Kasta täytetyt fileet munaan molemmilta puolilta ja sen jälkeen
pellavaseoksessa. Paista pihvejä keskilämmöllä pannulla rasvassa, kunnes pihvit
ovat kypsiä ja tarjoile esimerkiksi peruna-, juures- tai kukkakaalimuusin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti