Sivut

sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Arabian maustekakku (gluteeniton, viljaton, maidoton, paleo, vähähiilihydraattinen ja sokeriton vaihtoehto)


Arabian maustekakku on äitini suuri suosikki, vaikkei hän yleensä kahvikakuista piittaa. Se mielletään yleensä myös joulunajan leivonnaisiin, mutta eihän mikään estä tekemästä sitä vaikka keskellä kesää. Mielestäni kaakaon ja kahvin maku yhdistettynä kaneliin tuo mieleen itämaisen mystisen tunnelman ja siten se sopii myös uuden vuoden viettoon rakettien ammuskelun keskellä nautittavaksi.

Tuttuun tapaan muokkasin ohjeen viljattomaksi ja maidottoman tästä saa käyttämällä voin sijaan kookosöljyä tai maidotonta margariinia. Jos et ole vegaani, niin monille sopii myös kirkastettu voi, joka sisältää ainoastaan maitorasvaa eikä lainkaan maitoproteiinia. Kannattaa kuitenkin aina varmistaa erityisruokavalioiselta, mikä hänelle sopii!
Tämä kakku on valmistettu kookospalmusokerilla, mutta mikä tahansa ruskea sokeri käy. Ohjeeseen on myös kirjoitettu ehdotukseni sokerittomaan versioon, jota en ole kuitenkaan testannut käytännössä. Jos joku sitä kokeilee, niin kuulisin mielelläni miten onnistui! Hyvää uutta vuotta!

VILJATON ARABIAN MAUSTEKAKKU
150g voita, kookosöljyä tai maidotonta margariinia
3 isoa munaa
3dl kookospalmusokeria tai 2dl erytritolia + 30 tippaa toffeesteviaa
1½dl kookosmaitoa (tölkistä, ei kookosmaitojuomaa!)
2rkl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
½tl soodaa
½tl suolaa

Kuorrute:
2dl tomusokeria tai erytritolitomua
1½rkl sulatettua voita, kookosöljyä tai maidotonta margariinia
1½rkl vahvaa kahvia
ripaus vaniljajauhetta
Voitele huolellisesti vajaan kahden litran rengaskakkuvuoka ja jauhota se kookosjauhoilla. Laita uuni kuumenemaan 175C. Sulata rasva. Sekoita sokeria lukuun ottamatta kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kookosmaito, kuivat aineet ja rasvasula ja kääntele taikina sekaisin. Varo ettei vaahto laske liikaa. Kaada taikina vuokaan ja laita uuniin. Paista noin 45-50 minuuttia tai kunnes tuntuu kypsältä. Ota kakku uunista ja anna jäähtyä hetki ja kumoa se sitten vuoastaan. Valmista kuorrute siivilöimällä tomusokeri kulhoon ja lisää joukkoon vanilja, kahvi ja rasva. Sekoita tasaiseksi ja levitä tai valuta kuorrute kakun päälle. Koristele halutessasi. Tämä kakku on todella mehevää ja maukasta!




4 kommenttia:

  1. Nyt sinä sen tempun teit!
    Juur kun pääsin tuolla toisaalla sanomasta että suklaan syönti on loppu niin sinä läväytät tälläisen herkun pöytään ja voin vain kuvitella miltä tuo valkoinen tatina maistuu..aargghh.
    Sano mulle että noita saa konditorioista koska näillä pulleilla pikku kätösillä mitä mulla on, ei tuollainen kakku taitu vaan lopputuloksesta tulee jotain mikä ei ole tästä maailmasta. Ihan sillä että tarkoituksena ois saada yks homma valmiiksi perjantaihin mennessä ja sitä vois juhlistaa tuommoisella ja koska juopottelun lopetin aikoja sitten niin noita on hankittava kaksi. Yksi perjantaille ja yks vuoden vaihtumiseen.
    Niin ja sinä sitten maksat mun läskileirini :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D hahah Täälläkin alkaa kyllä vuoden vaihteen jälkeen ihan uudenlainen elämä...luusoppaa ;)

      Poista
    2. Vai vielä luusoppaa...sitä minen usko mutta kuules, oikein hyvää ja onnellista alkavaa vuotta sulle ja pesueellesi!

      Poista
    3. Kiitos ja samoin sinulle! :)

      Poista