Sivut

sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Suklaa-päärynäproteiinismoothie (gluteeniton, sokeriton, maidoton, munaton, paleo, vegaaninen)

 
Uudenvuoden jälkeen minäkin tein taas lupauksen ja aloin käymään kuntosalilla. Saa nähdä miten pitkään intoa mahtaa riittää, viime vuonna se loppui jo maalis-huhtikuun vaihteessa. Viikonloppuisin on hyvä käydä salilla aamulla, jolloin ihmisiä on vähemmän. Kun vaan itse jaksaisi herätä...en taatusti ole mikään mallioppilas kuntosalilla, sillä jos menen salille heti aamulla, menen sinne syömättä, sillä muuten alkaa närästämään ja se nyt ei ainakaan ole kivaa. Siitä syystä on hyvä nauttia jotain heti treenin jälkeen. Smoothie on siitä näppärä, että se valmistuu helposti ja nopeasti ja on hyvä ottaa myös mukaan.
Tämä smoothie syntyi juuri edellä mainitusta syystä. Koska viikonloppuisin kuitenkin haluaa hemmotella itseään, päätin tehdä kaksikerroksisen smoothien. Proteiinilisäksi lisäsin vaniljalla maustettua riisiproteiinia, joka upposi juomaan yllättävän hyvin. Smoothien inspiraationa toimi Poires belle Helene, joka on sokeriliemessä keitetyistä päärynäistä, vaniljajäätelöstä ja suklaakastikkeesta koostuva jälkiruoka.

Valmistin siten smoothien pohjan käyttäen päärynöitä, vaniljariisiproteiinia, mantelimaitoa sekä chiansiemeniä tuomaan paksumpaa rakennetta,omega3-rasvahappoja ja kuituja. Lisäsin vielä terveyslisäksi vehnänorasjauhetta, joka on gluteenitonta. Sen voi toki jättää poiskin tai korvata muulla viherjauheella. Lisäksi maustoin seoksen vielä inkiväärillä, sillä sen sanotaan olevan hyväksi nivelille ja auttavan heikkoon verenkiertoon, ruuansulatukseen ja avaavan hengitysteitä. Oli miten oli, mutta kivan pienen potkun se ainakin toi, jos ei muuta :)
Tein esikuvana toimivaa jälkiruokaa mukaillen smoothieen suklaisen pintakerroksen sekoittamalla joukkoon vielä kaakaota sekä makulisäksi vielä ceyloninkanelia, joka auttaa myös verensokerin tasaamisessa ja hillitsee makean himoa. Tämän smoothie voimalla jaksoikin sitten jo valmistaa tukevampaa syötävää!
TREENIN JÄLKEINEN SUKLAA-PÄÄRYNÄPROTEIINISMOOTHIE
(1 annos)
1½ päärynää, mieluiten luomu, jolloin voit käyttää myös kuoren ja saat myös kuidut käyttöösi.
1tl vehnänorasjauhetta tai muuta viherjauhetta
0,25-½tl inkiväärijauhetta tai maun mukaan tuoretta raastettuna
ripaus hyvää suolaa
2dl makeuttamatonta mantelimaitoa tai muuta haluamaasi kasvimaitoa
2tl kaakaojauhetta
Laita kaakaota ja kanelia lukuun ottamatta kaikki aineet blenderiin ja hienonna seos tasaiseksi ja sileäksi. Kaada seoksesta reilu puolet lasiin ja lisää loppuun suokseen kaakao ja kaneli. Käytä tehosekoitinta, kunnes aineet ovat sekaisin ja kaada varovasti kaakaoseos vaalean seoksen päälle. Tarjoile heti tai jäähdytä seos halutessasi jääkaapissa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti