Sivut

lauantai 13. helmikuuta 2016

Ystävänpäivän broileripihvit (gluteeniton, viljaton, maidoton, munaton, vhh, paleo)


Ystävänpäivän tarjottaviin kuuluvat usein kaikki suklaaherkut ja makeat unohtamatta sydämiä ja punaista väriä. No, ei tule suklaata eikä edes makeaa. Ei edes punaista, mutta sydämiä sentään löytyy. Päätin tehdä broilerin jauhelihasta taikinan, josta valmistin lihapullien sijaan lihasydämiä. Ensin aikomukseni oli valmistaa taikinasta levy, josta voisi painaa muotilla kuvioita, mutta koska taikina oli niin pehmeää, osoittautui homma helpommaksi, kun paineli taikinan kastellun sydänmuotin sisään. Näistä tuli ihanan pieniä sydämen muotoisia pihvejä, jotka sopivat esimerkiksi lastenkutsuille, illanistujaisiin tai ihan vain päivälliseksi. Mausteita voi muutella maun mukaan.
SYDÄMEN MUOTOISET BROILERIPIHVIT
400g broilerin jauhelihaa
1tl savupaprikajauhetta
½tl jeeraa eli juustokuminaa
0,25tl valkosipulijauhetta
½tl sipulijauhetta
½tl suolaa
1tl kuivattua persiljaa
½tl chilihiutaleita
Sekoita jauhelihan joukkoon muut aineet. Kasta pieni sydämen mallinen piparkakkumuotti veteen ja aseta se leivinpaperoidulle uunipellille. Painele taikinan sisään jauhelihataikinaa ja nosta muotti pois. Valmista koko taikina tällä tavoin ja paista pihvit uunissa 200C noin 15-20 minuuttia koosta riippuen eli kunnes ne ovat kypsiä. Tarjoile päivälliseksi tai esimerkiksi kutsuilla pikkusuolaisena dippikastikkeen kera.



2 kommenttia:

  1. Ai että kun on hyvännäköisiä. Miksi siis teet näitä allergikko ruokia? Oletko itse allerginen vai muita ajatellen? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) En ole itse millekään allerginen, mutta tykkään kehitellä ja kokeilla kaikkea erilaista ja haastavampaa, tavalliset jutut kun on keksitty jo moneen kertaan ;) Voin myös itse paremmin kun en käytä gluteeniviljoja, maitotuotteita ja sokeria, tosin en ole ehdoton, mutta pyrin olemaan ilman. On myös mukavaa kun voi auttaa allergisia ihmisiä näin, sillä uusien reseptien kehittely on mukavaa.

      Poista