Sivut

torstai 28. huhtikuuta 2016

Jauhelihatortillat (gluteeniton, maidoton, vhh, paleo)

Vietimme yhdessä lauantai iltaa vanhempieni kanssa ja ajatuksena oli tehdä jotain helppoa, nopeaa ja hyvää ruokaa. Tortillat ovat siihen hyvä ruoka, koska pöytään voi koota useita eri lisukkeita, joista jokainen voi itse koota haluamansa rullan. Muiden syödessä tortillansa käyttäen kaupan valmiita vehnätortilloja, päätin valmistaa itselleni gluteenittoman version kananmunista, riisiproteiinista ja psylliumista. Riisiproteiinin voi jättää myös pois, se ei ole välttämätön. Kunhan vaan halusin sitäkin iskeä joukkoon ;)
 
 
JAUHELIHATORTILLAT
 
Tortillaletut:
4 munanvalkuaista
1 kokomuna
0,25tl suolaa
 
Jauhelihaseos:
400g jauhelihaa
1 punainen tuore chili silputtuna
2-3 isoa valkosipulin kynttä silputtuna
1 iso sipuli kuutioituna
1 punainen paprika paahdettuna ja pilkottuna
½-1tl suolaa
1tl jeeraa eli juustokuminaa
1tl maustepippuria
1tl timjamia
1tl mustapippuria
½tl kanelia
1tl persiljaa
3rkl tomaattipyreetä
tilkka vettä
2tl sitruunan tai limen mehua

Valmista tortillaletut sekoittamalla valkuaiset, munat, riisiproteiini, suola ja psyllium tehosekoittimessa keskenään. Paista seoksesta mahdollisimman ohuita lettuja pannulla kookosöljyssä. Taikina muuttuu todella paksuksi odotellessa, joten letut kannattaa paistaa heti. Jos seos paksuuntuu liikaa, niin sitä saa kuitenkin melko helposti levitettyä lusikan kuperalla puolella ohuemmaksi paistamisen aikana.

Paista jauheliha pannulla kypsäksi yhdessä chilin, valkosipulin, sipulin ja paprikan kanssa. Lisää joukkoon mausteet ja tomaattipyree sekä sitruunan tai limen mehu. Tarjoile kuuma jauheliha seos tortillalettujen kera. Tarjoa lisänä vielä esimerkiksi salaattia, tomaattia, kurkkua, juustoa, avokadoa, kastikkeita yms. Jokainen kokoaa oman tortillansa ja syöntitapa on vapaa :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti