Sivut

sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Kahden raaka-aineen kookosjäätelö (sokeriton, gluteeniton, viljaton, maidoton, munaton, vegaaninen, vhh, paleo)


Halusin kokeilla kahden raaka-aineen jäätelöä maidottomasti. Perinteiseen kahden raaka-aineen jäätelöön tulee kermaa ja kondensoitua maitoa. Päätin korvata nuo aineet itse tehdyllä kondensoidulla kookosmaidolla ja vaahdotetulla kookosmaitopurkin paksulla kookososalla. Tämä versio tosin sisältää vielä steviaa, sekä vaniljan että kookoksen makuista, mutta voit käyttää minkä makuista haluat tai jättää kokonaan pois. Jos kondensoitu kookosmaito on valmiiksi keitettynä, niin tämä jäätelömassa valmistuu todella nopeasti ja helposti ja on sellaisenaankin todella hyvää vaahtoa! Tästä tulee pitkään pakastettaessa todella kovaa, joten ota se huoneenlämpöön riittävän ajoissa ennen tarjoilua. Mikäli et tahdo käyttää erytritolia (Karppisokeria), niin hyvä vaihtoehto on myös kookossokeri, joka tuo jäätelöön ihanan kinuskin maun!

KAHDEN RAAKA-AINEEN KOOKOSJÄÄTELÖ (ainakin melkein)
(noin 1 litra)
2prk kookosmaitoa jääkaappikylmänä
2dl kondensoitua kookosmaitoa (voit käyttää valmistukseen 5-6rkl erytritolia tai vaihtoehtoisesti kookossokeria (jolloin jäätelö ei tietenkään ole sokeriton))
40 tippaa kookossteviaa
20-30 tippaa vaniljasteviaa
Ota kookosmaitopurkit jääkaapista ja avaa ne. Kuori päällä oleva paksu kookososa pois ja jätä neste käyttämättä. Vaahdota kookosmassa kuohkeaksi sähkövatkaimella ja vatkaa lopuksi joukkoon kondensoitu kookosmaito ja makeuta makusi mukaan lisää stevialla. Stevia tasapainottaa erytritolin viileää jälkimakua. Laita vaahto pakastusrasiaan ja pakasta. Ota huoneenlämpöön riittävän ajoissa.

HUOM! Suosittelen valmistamaan kondensoidun kookosmaidon Santa Marian luomu kookosmaidosta, kuten kyseisessä ohjeessa mainitsen. Rakenne ja maku on mielestäni siinä paras. Sitä vastoin vinkkinä kookoskermaan, tässä tapauksessa siis kookosmaitopurkin pinnalle kertyvään paksuun kookosmassaan annan Pirkan tavallisen kookosmaidon. Useampi purkki on nimittäin ollut täynnä sitä paksua osaa, nestettä on pohjalla ainoastaan muutama ruokalusikka! :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti