Sivut

torstai 10. joulukuuta 2015

Skotlantilaiset kananmunat ilman viljaa (viljaton, gluteeniton, maidoton, vhh, paleo)


Sain lukijatoiveen, jossa pyydettiin valmistamaan vehnättömästi skotlantilaisia kananmunia. Ne ovat keitettyjä munia, jonka ympärille kääritään raakamakkaramassaa. Sen jälkeen ne leivitetään ja lopuksi paistetaan uunissa tai friteerataan. Valmistin munat uunissa paistamalla ja raakamakkaran sijaan käytin jauhelihataikinaa. Leivitykseen käytin jauhettuja vaaleita pellavansiemeniä. Leivitys toimi yllätyksekseni todella hyvin ja munista tuli todella hyviä. Nämä ovat myös hauska vierastarjottava, nimittäin voin vain kuvitella vieraiden ilmeet nämä nähtyään...jättikokoisia lihapullia! :D

Kannattaa käyttää mahdollisimman pieniä munia, sillä näistä tulee siitä huolimatta valtavia. Tein jauhelihataikinan 400g jauhelihaa ja se riitti juuri sopivasti kuuteen munapieneen munaan. Taikina kannattaa suolata ja maustaa normaalia voimakkaammin, sillä munissa itsessään ei ole mausteita. Taikinan voit maustaa juuri niin kuin itse haluat, alla on vain oma ehdotukseni, jota voi muokata juuri niin kuin tahtoo!


SKOTLANTILAISET MUNAT VEHNÄTTÖMÄSTI
(6kpl)
6kpl pieniä munia
Taikina:
400g jauhelihaa
½ iso sipuli silputtuna ja kuullotettuna pienessä tilkassa öljyä
vajaa 1tl suolaa
1tl savupaprikaa
1tl kuivattua persiljaa
mustapippuria maun mukaan
1tl meiramia
Leivitys:
noin 1dl jauhettua vaaleaa pellavansiementä
maun mukaan suolaa, savupaprikajauhetta ja mustapippuria
Keitä munat kypsiksi (7 minuuttia) ja kuori ne. Sekoita taikinan aineet keskenään ja jätä maustumaan jääkaappiin noin 30-60 minuutiksi. Jaa taikina kuuteen osaan ja litistä jokainen taikinamöykky kämmenellä litteäksi. Aseta muna sen päälle ja peitä muna jauhelihalla. Mausta pellavajauhe ja kierittele jauhelihamunat jauheessa. Aseta leivinpaperoidulle pellille ja paista uunissa 200C noin 25 minuuttia tai kunnes taikina on kypsää. Tarjoile haluamallasi tavalla.






2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. En ole koskaan maistanut niitä "oikeita", mutta uskon että nekin ovat tosi hyviä :) Eivätkä nämä ole edes vaikea tehdä :)

      Poista