Sivut

perjantai 4. joulukuuta 2015

Vegaaniset vohvelit (maidoton, munaton, gluteeniton, viljaton, sokeriton, vegaaninen)


Vegaaniset letut olivat hitti, joten päätin valmistaa samoin periaattein myös vegaanisia vohveleita. Päätin tehdä vohveleista korvapuustin makuisia, joten maustoin taikinan kardemummalla ja kanelilla sekä lisäsin hieman vaniljan makuista steviaa. Vohveleista tuli todella hyviä ja onnistuivat yli odotusten. Niistä tuli jopa pinnalta hieman rapeita. Vohvelit ovat parhaimmillaan heti kuumina tarjottuna, mutta jos et tarjoa niitä välittömästi, niin kannattaa jäädyttää ne ritilän päällä, jolloin rapeus ei kärsi niin paljoa. Nämä vohvelit valmistin veteen, mutta voit käyttää myös kasvimaitoa. Kasvimaidot ovat koostumukseltaan usein vettä vähän paksumpia, joten voi olla että sitä tarvitaan hieman enemmän. Laita ensin ohjeen mukainen määrä nestettä ja lisää, jos taikina on liian tönkköä. Vohvelitaikinan tulee olla paksua, mutta kuitenkin valuvaa!

Näistä saa helposti myös suolaisen tarjottavan, kun jättää makeutuksen pois ja tarjoilee lisukkeena jotain suolaista esimerkiksi savukalatahnaa, kinkkutahnaa tai vaikka hummusta kasvisten kera. Tällöin myös taikinan voi maustaa esimerkiksi yrteillä ja mausteilla.

VEGAANISET VILJATTOMAT JA GLUTEENITTOMAT VOHVELIT
3,5dl kikhernejauhoja
½tl suolaa
1tl kardemummaa rouhittuna
30-40 tippaa vaniljasteviaa
1,5tl leivinjauhetta
4dl vettä
paistamiseen kookosöljyä
Sekoita kulhossa kierrevatkaimella kuivat aineet sekaisin ja lisää joukkoon vesi. Vatkaa aineet sekaisin ja jätä turpoamaan noin 10-15 minuutiksi. Jos taikina on liian paksua, lisää nestettä vähän kerrallaan, kunnes koostumus on paksua, mutta valuvaa. Paista taikinasta vohveliraudassa vohveleita. Tarjoile välittömästi esimerkiksi hillon kera!




8 kommenttia:

  1. Kiitos :) Kikhernejauhon voi varmaankin korvata kookosjauholla, mantelijauholla tai pähkinäjauholla..?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse asiassa ei taida voida, sillä kikhernejauhoilla on "munamaínen koostumus", pitää letut ja vohvelit hyvin kasassa.

      Poista
  2. Entä jos ruokavalioon kuuluu munat? Voisko kikhernejauhot vaihtaa johonkin toiseen + muniin? Nimimerkki: 'kaapissa ei ole kikhernejauhoja ja vohveleita tekisi mieli' :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitten voi käyttää muitakin jauhoja :) Olen tehnyt munallisia viljattomiakin vohveleita, mutta reseptiä en ole vielä julkaissut. Voin julkaista sen lähiaikoina :)

      Poista
  3. Nättejä vohveleita! Pitää kokeilla!

    VastaaPoista
  4. pystyyköhän tätä taikinaa käyttää roseteissa? nimim.löysi uuden wbanhan rosettiraudan kirpputorilta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaa-a, nyt tuli vaikea kysymys nimittäin en ole koskaan kokeillut, en tällä enkä tavallisella taikinalla :) Mutta jos kokeilet, niin olisi kiva kuulla miten siinä kävi, joten tulethan kertomaan tännekin. Oli nimittäin todella hyvä idea tuo rosettirauta, peukut sinne! :)

      Poista