Sivut

lauantai 5. joulukuuta 2015

Viljaton taatelikakku (maidoton, viljaton, gluteeniton, paleo, sokeriton ja vähähiilihydraattinen vaihtoehto)


Kahvikakut kuuluvat meidän jouluun, erityisesti taatelikakku. Se on äitini suurta herkkua. Minustakin se on ihan hyvää, vaikkei se suurimpiin suosikkeihini kuulukaan. Tämä resepti on muokattu viljattomaksi äidin luottoreseptistä, jolla hän on kakun tehnyt jo monen vuoden ajan. Kakku on siten myös gluteeniton. Kahvikakkuja kutsutaan toisinaan myös kuivakakuiksi, mutta ainakaan tämän kakun osalta nimi ei pidä paikkaansa, sillä kakku on todella mehevä ja maukas.
VILJATON JA MAIDOTON TAATELIKAKKU
1pkt (250g) taateleita
2½dl vettä
3dl kookospalmusokeria tai 1½dl erytritolia + 35 tippaa toffeesteviaa
200g voita tai kookosöljyä
2 isoa munaa
1tl soodaa
1tl leivinjauhetta
½tl vaniljajauhetta (tai 1tl vaniljasokeria)
1rkl kaakaojauhetta
Keitä taatelit vedessä pehmeiksi. Lisää kuumaan seokseen sokeri (tai erytritoli ja stevia)  ja voi ja anna jäähtyä. Lisää munat ja jauhoihin sekoitetut mausteet ja muut aineet. Kaada voideltuun vuokaan. Paista 175C noin 45minuuttia uunin alaosassa.





22 kommenttia:

  1. Hei! Miksi pitää olla toffee steviaa? Eikö tavallinen käy?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi laittaa tavallistakin :) Toffeestevia tuo vain kivan toffeemaisen maun, mutta tavallistakin toi käyttää. Stevioissakin on eroa, joten sitä voi laittaa oman maun mukaan. Makeaa tämä ainakin oli.

      Poista
  2. Sattasko toi karppisokeri riittää,ettei laittas ollenkaan steviaa...?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi olla, että makeudeltaan riittää. Ainakin tuolla 3dl kookossokeria tuli todella makea kakku, omaan makuuni jopa vähän liian makea. Laitan karppisokeria ja steviaa yhdessä yleensä mm. sen takia, että karppisokerissa on hieman viileä jälkimaku, jota stevia taittaa. Tässä kakussa on kuitenkin sen verran makuja, etten usko että viileys tulee sieltä läpi :)

      Poista
  3. Ootko kookospalmusokerin tilalle kokeillut pelkästään steviaa? Tuleekohan kitkerä maku?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole valitettavasti kokeillut, mutta jos kokeilet, niin tule ihmeessä kertomaan millaista tule ;)

      Poista
  4. Kävisköhän tavallinen sokeri, kun kaapista ei löydy muuta tällä hetkellä?

    VastaaPoista
  5. Kiitos ohjeesta. Aivan äärettömän hyvää. Laitoin itse kookospalmusokeria ja vain reilun 1 dl. Riitti minun makuuni hyvin koska taateli itsessään on jo niin makeaa. Toffeesteviaa minulla ei ollut lainkaan. Laitoin kardemummaa n 1 tl. Lisäsin myös reilun desi kerma/vettä. Pehmeää, kosteaa ja herkullista. Tästä tulee yksi suosikkileivonnaiseni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla! Minunkin makuuni tuo 3dl sokeria oli vähän liikaa, mutta muut tykkäsivät. Makuasioita taas :) Toffeestevia on tuossa vaan sen takia, jos käyttää erytritolia (tuo kinuskin makua). Kardemumma sopii varmasti todella hyvin tähän. Kiitos vinkistä! :)

      Poista
  6. Olen joskus tehnyt taatelikakkua pelkästään taateleilla ja oli oikeus hyvää. Onnistuukohan resepti ilman munaaa? Mistä muuten pipariesi vaaleita pellavansiemeniä saa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole kokeillut ilman munaa, voi olla että lopputulos on murenevaa ilman sitä. Vaaleita pellavansiemeniä olen tilannut Fitness firstiltä (http://fitnessfirst.fi/) :)

      Poista
  7. Tein useamman version, kaikki saivat kiitosta! Yhdestä unohtui munat, toiseen laitoin kirkastettua voita, mantelijauhot korvasin gluteenittomalla Jytte-jauhoseoksella ja laitoin kookosjauhoja hiukan enemmän yhteen kakkuun. Erinomaista pakkaa tulemaan! On niin monenlaista vajakkiutta meidän suvussa, mutta maidoton, soijaton ja vehnätön kelpaa useimmille "normaaleillekin" (jokunen sellainenkin!), joten reseptisi ovat ihan ykköskamaa! t. Maritta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tuhannesti ihanasta ja kannustavasta palautteestasi Maritta! <3

      Poista
  8. Tästä ohjeesta on tullut yksi suosikkini. Erytritolin määrää kyllä pienensin, ja toffeestevia on vielä hankkimatta, mutta olen paistanut näitä jo useamman. Viimeksi ostin Pirkan pehmeitä taateleita. Jos mahdollista, kakusta tuli vieläkin mehukkaampi.
    Kiitos tästä loistavasta ohjeesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuhannet kiitokset palautteestasi ja taatelivinkistä!😊 Tämä kakku on tosiaan erittäin makea joten makeutusta voi vallan mainiosti vähentää 😊

      Poista
  9. Tämä on kirkkaasti paras taatelikakkuohje ikinä! Siis en nyt puhu erikoisruokavalioista pelkästään. Tätä ohjetta aina pyydetään, kiitos kiitos kiitos

    VastaaPoista
  10. Olipa muuten hyvää kakkua! Tätä toistekin. Minä laitoin kookossokeria 2dl ja steviatippoja päälle. Ensi kerralla vielä hieman vähemmän omaan makuun, mutta vieraat ja lapset rakasti tätä.

    VastaaPoista
  11. Tämä on mahtava ohje. Itse tein sen ilman mitään muuta makeutusta kuin taateli ja tuli riittävän makeaa. Taatelit sekoitin voisulan kanssa tehosekoittimessa sileäksi tahnaksi, jonka siirsin toiseen astiaan ja vatkasin siihen kananmunat.Sen jälkeen lisäsin muut aineet. Näin kakusta tuli hyvin kuohkea.Toisella kerralla en vatkannut munia ja silloin siitä tuli kiinteämpi. Mutta aina yhtä hyvää! Tosiaan tuo makeutusmäärä on aivan ylimitoitettu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Tämä resepti on tosiaan muokattu äidin vanhasta reseptistä ja on alkuperäisenään (ja tässä versiossa) myös omaan makuuni liian makea, no eipähän tarvitse isoa palaa :D

      Poista