Sivut

keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Hedelmäsalaatti shakkiruutuna (gluteeniton, maidoton, munaton, sokeriton, viljaton, vegaaninen, paleo)


En ole koskaan pitänyt käsitöistä tai pikemminkin niiden tekemisestä. Arvostan toki niitä ja niiden tekijöitä, mutta minusta ei ole ompelijaksi tai askartelemaan. Jo ala-asteella inhosin kyseistä ainetta ja yläasteella homma muuttui vieläkin vastenmielisemmäksi, kun opettajalla tuntui menevän hermot meihin vähemmän lahjakkaisiin sukan kutojiin. Siten olen pysytellyt mahdollisimman kaukana ompelukoneesta ja sukkapuikoista pakollisten käsityötuntien jälkeen.

Ruuan kanssa taas on kiva näprätä, vaikka rehellisyyden nimissä joskus menee siinäkin totaalisesti hermot, varsinkin leipoessa. Siitä on todisteena ihan videomateriaaliakin, mutta se jääköön julkaisematta! Joku lukija taannoin kommentoikin, että minulla on aina niin kauniita annoksia. Oli pakko korjata hänelle, että vain blogikuvissa, sillä en minäkään normaalisti jaksa nähdä niin paljoa vaivaa annoksen koristeluun ja muuhun tilpehööriin.

Tällä kertaa taisi sunnuntaipäivä olla kuitenkin turhan pitkäveteinen, joten innostuin väkertämään hedelmäsalaatin shakkiruutujen innoittamana. Aikaa koko touhuun taisi mennä lopulta lähes tunti, sillä hedelmien kuoriminen ja kuutiointi veikin paljon enemmän aikaa kuin olin kuvitellut. Lisäksi salaatin kokoaminen vei oman aikansa, kun olin alun perin kuvitellut homman hoituvan viidessä minuutissa. Toisaalta tällainen aktiviteetti voisi olla lapsille mukavaa puuhaa sade päivänä.

Tähän salaattiin ei ole edes varsinaista reseptiä. Ideana on ottaa erivärisiä hedelmiä, kuoria ja kuutioida ne haluamasi kokoisiksi kuutioiksi ja koota siitä ruudukko. Kuvan hedelmäsalaatissa käytin vesimelonia, verkkomelonia, mangoa, persimonia ja ananasta. Homman saa vietyä myös suolaiselle tasolle käyttämällä esimerkiksi kurkkua, fetaa, kesäkurpitsaa tai suuria porkkanoita ja oikeastaan mitä vaan mistä saa kuutioita. Ja jos oikein haluaa askarrella, niin kuutioistahan voisi koota vaikka pyramidin!2 kommenttia:

  1. Onnistuit silti tekemään tasaisemman kokoisia paloja kuin minä omaan amuse boucheeni:) Tai sitten se epätasaisuus muuten vaan näyttää pahemmalta yhdeksän palan rykelmässä kuin tuollaisessa isommassa sommitelmassa? Mun versioni tuosta on ajastettu muistaakseni johonkin ensi viikonloppuun. Milläköhän noista paloista saisi yhtä tasaisen nättejä kuin jossain mainoskuvissa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah 😂. Eivät nuo palat nyt kovin tasaisia ole. Pinta oli kovin epätasainen, kuin mukulakivetys. Ja hedelmistä jäi paljon jämäpaloja, joista ei saanut sopivia paloja. Ne voi tosin heivata vaikka smoothieen tai syälä sellaisenaan.

      Poista