Sivut

keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Viljaton, sokeriton ja maidoton mannapuuro & mansikkakiisseli

"Mannapuuroa ja mansikkaa", lauloi Neon 2 90-luvulla. Kemiakin oli tällä kertaa kohdallaan, sillä tästä syntyi yksi innovatiivisimmista ideoista ja kokeiluista vähään aikaan. Idea syntyi vessanpöntöllä istuessa, kuinkas muutenkaan. Siellähän ne parhaat ideat syntyvätkin :)! Mistä idea syntyi? Sitä en tiedä itsekään, sillä se vain poksahti päähän yhtäkkiä. No tässä se kuitenkin tulee: mannapuuro ja mansikkakiisseli ilman viljoja, sokeria (jos Fibrexiä ei lasketa) tai maitoa. Maku oli kuitenkin kuin aidossa esikuvassaan, ainakin raadin mielestä. Kokeile ja päätä itse! Mielestäni ainakin kelpo korvike.

 
"MANNAPUURO JA MANSIKKAKIISSELI"
(1 annos)
 
Puuro:
2dl soijamaitoa (tai muuta haluamaasi maitoa)
½tl suolaa (tai maun mukaan)
1rkl Fibrexiä
½-1tl psylliumia riippuen siitä, kuinka paksua haluaa

Kuumenna maito ja lisää se tehosekoittimeen yhdessä suolan ja Fibrexin kanssa. Sekoita noin minuutin ajan, jotta Fibrex hienontuu. Lisää psyllium ja käytä vielä hetki, jotta aineet sekoittuvat kunnolla. Tarjoile kuumana tai kylmänä mansikkakiisselin kera.
 
Mansikkakiisseli:
1dl mansikoista valunutta mehua
½dl mansikoita
8 tippaa steviaa
1-1½rkl chian siemeniä jauhettuna

Sekoita aineet keskenään ja jätä paksuuntumaan vähintään 15 minuutiksi. Kiisseli kannattaa tehdä ennen puuron valmistusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti