Muistan lapsuudesta kaupoissa myytävän jäätelön päälle
pursotettavan taikasuklaakuorrutteen. Tuote oli tuubeissa myytävää
suklaakastiketta, joka kovettui hetkessä kylmän jäätelön päälle. Sain idean
kokeilla tuotteen valmistusta kotona käyttäen kookosöljyä ja törmäsinpä
samaan ideaan netissä useammassakin lähteessä. Resepti ei voisi olla enää
juurikaan yksinkertaisempi, raaka-aineita tarvitaan vain kolme: kookosöljyä,
kaakaojauhetta ja haluamaasi makeutusta (itse käytin toffeesteviaa) ja lisäksi
sekoitin joukkoon vielä hyppysellisen suolaa, joka korostaa makuja. Valmistus
on vähintään yhtä yksinkertaista. Öljy sulatetaan ja muut aineet sekoitetaan
joukkoon. Seoksen annetaan jäähtyä ja kun sitä valutetaan jäätelön päälle,
kovettuu kookosöljy hetkessä kylmän jäätelön pinnalle ja tuloksena on rapea
suklaakuori. Seos on myös todella käyttökelpoista jäätelöpuikkojen
kuorruttamisessa.
Seosta voi säilyttää pruuttapullossa huoneenlämmössä ja jos
se pääsee kovettumaan voi pullon asettaa hetkeksi lämpimään veteen, jolloin se
sulaa käytettäväksi. Makeutukseen voi käyttää oikeastaan mitä tahansa, joka
sopii ruokavalioosi, sokerit, siirapit, luontaiset ja luonnottomat
makeutusaineet, kaikki käy! Myös kaakaojauheen määrää voi muutella miten haluaa
ja halutessaan seosta voi vielä maustaa esimerkiksi piparminttuaromilla tai
-öljyllä, appelsiiniöljyllä, mausteilla, kuten kanelilla tai vaniljalla tai
vaikka lakritsijauheella.
TAIKASUKLAAKUORRUTE
(n. 1dl kuorrutetta)
100g kookosöljyä
0,75dl tummaa
kaakaojauhetta
makeutusta maun mukaan
(laitoin 40 tippaa toffeesteviaa)
ripaus suolaa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti