Sivut

tiistai 10. toukokuuta 2016

Helppo ja nopea taikasuklaakuorrute (gluteeniton, viljaton, maidoton, munaton, sokeriton, vegaaninen, paleo, vhh)


Muistan lapsuudesta kaupoissa myytävän jäätelön päälle pursotettavan taikasuklaakuorrutteen. Tuote oli tuubeissa myytävää suklaakastiketta, joka kovettui hetkessä kylmän jäätelön päälle. Sain idean kokeilla tuotteen valmistusta kotona käyttäen kookosöljyä ja törmäsinpä samaan ideaan netissä useammassakin lähteessä. Resepti ei voisi olla enää juurikaan yksinkertaisempi, raaka-aineita tarvitaan vain kolme: kookosöljyä, kaakaojauhetta ja haluamaasi makeutusta (itse käytin toffeesteviaa) ja lisäksi sekoitin joukkoon vielä hyppysellisen suolaa, joka korostaa makuja. Valmistus on vähintään yhtä yksinkertaista. Öljy sulatetaan ja muut aineet sekoitetaan joukkoon. Seoksen annetaan jäähtyä ja kun sitä valutetaan jäätelön päälle, kovettuu kookosöljy hetkessä kylmän jäätelön pinnalle ja tuloksena on rapea suklaakuori. Seos on myös todella käyttökelpoista jäätelöpuikkojen kuorruttamisessa.
Seosta voi säilyttää pruuttapullossa huoneenlämmössä ja jos se pääsee kovettumaan voi pullon asettaa hetkeksi lämpimään veteen, jolloin se sulaa käytettäväksi. Makeutukseen voi käyttää oikeastaan mitä tahansa, joka sopii ruokavalioosi, sokerit, siirapit, luontaiset ja luonnottomat makeutusaineet, kaikki käy! Myös kaakaojauheen määrää voi muutella miten haluaa ja halutessaan seosta voi vielä maustaa esimerkiksi piparminttuaromilla tai -öljyllä, appelsiiniöljyllä, mausteilla, kuten kanelilla tai vaniljalla tai vaikka lakritsijauheella.

TAIKASUKLAAKUORRUTE
(n. 1dl kuorrutetta)
0,75dl tummaa kaakaojauhetta
makeutusta maun mukaan (laitoin 40 tippaa toffeesteviaa)
ripaus suolaa
Sulata kookosöljy. Lisää muut aineet ja sekoita, kunnes seos on tasaista. Anna jäähtyä, jos seos on kovin kuumaa ja valuta jäätelön pinnalle.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti