Viljattomassa ja maidottomassa ruokavaliossa olen kokenut
yhdeksi haasteellisimmaksi asiaksi lettujen valmistuksen. En nyt tarkoita
amerikkalaistyylisiä pannukakkuja, vaan ohuita kreppien tapaisia lettuja.
Seuraavaksi vuorossa olisi thaimaalaiset banaanitäytteiset krepit, mutta sitä ennen vuorossa on "perinteisiä"
pannukakkuja. Perinteisiä siinä mielessä, ettei niissä ole banaania, vaan maku
on melkolailla pannukakkujen tapaan neutraali. Taikina valmistuu helposti ja nopeasti niin käsin kuin
tehosekoittimessakin. Makeutuksen määrää voi jokainen säätää oman makunsa
mukaan. Tällä kertaa tein hieman makeampia pannukakkuja, sillä tarjoilin ne
tuoreiden marjojen ja makeuttamattoman löysän kookoskerman kera.
PANNUKAKUT
(4 annosta)
4 munaa
2dl mantelimaitoa (tai muuta haluamaasi maitoa)
0,75dl erytritolia tai kookossokeria (paleoon)
2rkl psylliumia
6rkl kookosjauhoja
1tl soodaa
ripaus suolaa
paistamiseen öljyä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti