tiistai 2. elokuuta 2016

Pannukakut (gluteeniton, viljaton, maidoton, sokeriton, vhh, paleo)

Viljattomassa ja maidottomassa ruokavaliossa olen kokenut yhdeksi haasteellisimmaksi asiaksi lettujen valmistuksen. En nyt tarkoita amerikkalaistyylisiä pannukakkuja, vaan ohuita kreppien tapaisia lettuja. Seuraavaksi vuorossa olisi thaimaalaiset banaanitäytteiset krepit, mutta sitä ennen vuorossa on "perinteisiä" pannukakkuja. Perinteisiä siinä mielessä, ettei niissä ole banaania, vaan maku on melkolailla pannukakkujen tapaan neutraali. Taikina valmistuu helposti ja nopeasti niin käsin kuin tehosekoittimessakin. Makeutuksen määrää voi jokainen säätää oman makunsa mukaan. Tällä kertaa tein hieman makeampia pannukakkuja, sillä tarjoilin ne tuoreiden marjojen ja makeuttamattoman löysän kookoskerman kera.
PANNUKAKUT
(4 annosta)
4 munaa
2dl mantelimaitoa (tai muuta haluamaasi maitoa)
0,75dl erytritolia tai kookossokeria (paleoon)
1tl soodaa
ripaus suolaa
paistamiseen öljyä 
Vatkaa munat, maito ja erytritoli kulhossa sekaisin. Lisää loput kuivat aineet ja anna turvota hetki. Taikinan kuuluu olla paksua. Paista taikinasta pieniä pannukakkuja pannulla öljyssä ja tarjoile esimerkiksi kookoskerman ja marjojen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti