Olin ostanut itselleni viikonloppua varten kaupasta
gluteenittomia maissitortilloita ja niitä sitten tietysti jäi syömättä aimo
kasa. Mietin pitkään mitä kivaa niistä voisi kehitellä ja lopulta muistin, että
olen joskus nähnyt jossain tehtävän tortillaletuista sipsejä. Siitä
inspiroituneena ajattelin, ettei se voi olla vaikeaa ja lähdin siltä istumalta
kokeilemaan. Meillä on kavereiden kesken vitsinä, että kun ajattelee jonkun
olevan aivan helppoa ja yksinkertaista tai päättää tehdä asioita ajatukselle "mä
ihan tosta vaan äkkiä", niin varmasti menee pieleen ja vieläpä todella
pahasti. Katastrofin ainekset olivat siis ilmassa, mutta kerrankin homma meni
putkeen, kuten halusin.
Leikkasin tortillaletut kolmioiksi, suihkautin päälle öljyä,
suolaa ja mausteeksi vielä paprikajauhetta. Mausteita voi laittaa oman maun
mukaan tai jättää kokonaan pois jos haluaa. Tortillakolmiot paistetaan uunissa
ja lopputuloksena on todella rapeita ja maukkaita sipsejä. Ei tarvitse pelätä
rasvakeittämisen riskejä palovammoineen tai tulipaloineen. Todella näppärää!
Voin lämpimästi suositella näitä!
Löysin gluteenittomia maissitortillalettuja Prismasta
sieltä, missä oli kaikki muutkin texmex-tuotteet (oli muistaakseni Santa
Marian, mutta voin olla väärässäkin).
HELPOT JA ÄÄRETTÖMÄN
NOPEAT TORTILLALASTUT
1 paketti
gluteenittomia maissitortillalettuja
hieman öljyä
suolaa ja mausteita
maun mukaan
Laita uuni kiertoilmalle 150C. Tortillojen öljyämisessä suihkupullo
on näppärä väline, mutta ilmankin pärjää. Suihkauta jokaiselle letulle hieman
öljyä ja levitä se letulle, ripottele pinnalle suolaa ja kasaa letut
päällekkäin. Leikkaa letut kahdeksaan osaan, kuin leikkaisit täytekakkua (ensin
pitkittäin halki, sitten poikittain ja sitten vielä vinottain). Jaa tortillat
leivinpaperoiduille pelleille yhteen kerrokseen. Laita tortillat uuniin ja
paista noin 10 minuuttia, kunnes rapeita. Ota uunista, anna jäähtyä ja tarjoile.
Kiitos glut ohjeesta.
VastaaPoistaOsallistu kastehehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.
Kiitos! Täytyy käydä katsomassa. 😊
PoistaVau miten kätevää naposteltavaa :D
VastaaPoista😊 eikö olekin.
PoistaLuuletko, että tämä voisi onnistua ylä-alalämmöllä? Meidän kämpän uunissa ei ole kiertoilmaa vaihtoehtona :D
VastaaPoistaUskoisin onnistuvan tasalämmölläkin. Lämpötilaa voi silloin nostaa hieman. 😊
PoistaHei tämä asiani ei nyt liity tähän postaukseen, mutta kysynpä kumminkin! Eli oletko ajatellut julkaisevasi reseptikirjaa? Sinulla on niin valtavasti loistavia reseptejä niin ruokaohjeita kuin leivontajuttuja erityisruokavalioille,että ostaisin opuksesi heti mikäli semmoisen tekisit��
VastaaPoistaKirjan tekeminen on käynyt mielessä ja tälläkin hetkellä luonnoksesta löytyy paljon ohjeita jotka voisi julkaista kirjana. Itse kuitenkin pohdin, että osaisiko sitä kukaan 😀.
PoistaMistä löytää ; gluteenittomia maissitortillalettuja ? Kenen valmistamia ? =)
VastaaPoistaEn muista valmistajaa, mutta löytyvät tavallisesta ruokakaupasta joko texmex hyllystä tai gluteenittomien tuotteiden hyllystä.😊
PoistaEn muista valmistajaa, mutta löytyvät tavallisesta ruokakaupasta joko texmex hyllystä tai gluteenittomien tuotteiden hyllystä.😊
Poista