Sivut

maanantai 30. heinäkuuta 2018

Kurpitsansiemenkeksit (munaton, maidoton, gluteeniton, viljaton, sokeriton, vhh, vegaaninen, paleo vaihtoehto)


Olen saanut pariin otteeseen kyselyjä kurpitsansiemenjauhosta ja niiden käytöstä. Koska en ole niitä käyttänyt, on ollut pakko antaa vinkkejä vain fiilispohjalta. Nyt sain kuitenkin viimein tilattua pussillisen vähärasvaista kurpitsansiemenjauhetta. Ajattelin käyttää sitä ensisijaisesti edullisempana vaihtoehtona kasvipohjaiselle proteiinijauheelle, mutta tulin kuitenkin kehittäneeksi siitä nämä kurpitsansiemenkeksit.

Ulkonäkö on tylsä, eikä todellakaan se kaikkein houkuttelevin. Uunista tullessaan, vielä lämpiminä tuoksukin oli makuraadin mukaan "terveellinen". Kun sitten maistoimme keksejä niiden täysin jäähdyttyä ja rapeutuneena oli yllätys melkoinen, sillä kaikesta huolimatta ne olivat todella hyvän makuisin. Näihin kekseihin pätee se sama vinkki, kuin muinoin Antipastan Facebook-sivuille laittamaani smoothieen, että jos et tahdo kenenkään muun syövän herkullisen makuisia keksejäsi, niin tee niistä pahan näköisiä! ;-)
Nämä keksit ovat maidottomuuden, viljattomuuden ja sokerittomuuden lisäksi vielä munattomia, joten soveltuvat hyvin myös esimerkiksi vegaaneille. Annoksesta tuli reilu 10 amerikkalaiskokoista keksiä. Opettelen jatkossa tekemään suomalaisemman kokoisia :)
 
MUNATTOMAT JA SOKERITTOMAT KURPITSANSIEMENKEKSIT
(noin 20-25 kpl koosta riippuen)
2½dl vähärasvaista kurpitsansiemenjauhetta
1dl erytritolia (tai kookossokeria paleoon)
0,75dl haluamaasi kasvimaitoa
75g kookosöljyä sulatettuna
1tl leivinjauhetta
25 tippaa vaniljasteviaa
0,25tl suolaa
Sekoita kaikki aineet kulhossa sekaisin ja ota taikinasta pellille nokareita, jotka litistät kekseiksi. Paista keksejä uunissa 175C noin 15 minuuttia. Keksit ovat pehmeitä uunista otettaessa, mutta kovettuvat jäähtyessään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti