En syö kovin usein riisiä, mutta tällä kertaa päätin
valmistaa koko porukalle paistettua ananas-kanariisiä ylijääneestä riisistä ja
koska taloudessa sattui samalla olemaan myös tuoretta ananasta. Ruoka oli
syöjien mieleen. Siinä oli hieman hapanimelään vivahtava maku ja ananaksen
puolikkaasta tarjottuna toi mieleen Thaimaan. Tämä ruoka valmistuu myös todella
helposti ja nopeasti, joten on oivaa arkiruokaa! Voit muunnella reseptin
mausteita ja määriä makusi ja halusi mukaan.
PAISTETTU
ANANAS-KANARIISI
3rkl tamarinditahnaa
2rkl gluteenitonta soijakastiketta
3rkl
kookospalmusokeria
2tl suolatonta
curryjauhetta
ripaus valkopippuria
450g broilerin
fileesuikaleita
1-2 munaa
5dl keitettyä riisiä
3-4 valkosipulin
kynttä hienonnettuna
½ ananasta kuorittuna
ja kuutioituna
iso kourallinen
kirsikkatomaatteja halkaistuna
tuoreita yrttejä maun
mukaan
öljyä paistamiseen
Sekoita tamarindi, soijakastike, kookossokeri, curry ja valkopippuri
keskenään kastikkeeksi. Kuumenna wokki kuumaksi ja paista siinä broilerin
suikaleet kypsiksi. Siirrä kypsät suikaleet pannun toiseen laitaan ja riko
muna(t) pannulle. Vaista niitä hetki ja riko ne pieniksi paloiksi. Sekoita
broilerin palojen kanssa ja lisää pannulle sitten riisi ja valkosipuli. Paista
hetki ja lisää sitten maustekastike. Sekoita ja paista hetki. Lisää lopuksi
ananakset ja tomaatit ja vääntele ne joukkoon ja kuumenna. Lisää lopuksi
joukkoon tuoreet yrtit. Tarkista suola ja tarjoile välittömästi.
Haha sattuipa hauskasti tää ohje, kun just vähän aikaa sitten ite tein paistettua riisiä :D En tosin laittanut siihen kanaa, vaan kukkakaalta (mun uus suosikkikasvis). Pitää kyllä kokeilla tätä sunkin versiota, kana ja ananas sopii hyvin riisin kans yhteen (:
VastaaPoistaKokeile ihmeessä! Ananas on samalla sopivasti makea ja omalla tavallaan kuitenkin vähän hapan. Kukkakaaliakin voi toki laittaa vielä mukaan, jos haluaa :D
PoistaIhana tarjoilu! Tosi hauska! :D Pakko kokeilla joskus tehdä noin jos on vaikka joku käymässä *o*
VastaaPoista❀Cinderella Days❀
:D Joo noita ananaksen puolikkaita on tosi kiva käyttää tarjoiluun. Niillä saa heti ihan tavallisesta arkiruoastakin kivamman näköistä.
Poista