Sivut

keskiviikko 12. elokuuta 2015

Viljattomat letut (gluteeniton, sokeriton, maidoton)


Yhden kinkkisimmäksi kokemani viljaton kokeilu on ollut letut. On tullut tehtyä varmasti toistakymmentä kokeilua. Suurin ongelma on, etteivät ne pysy kasassa. Pannukakut ovat vielä suhteellisen helppo tehdä, ne kun ovat paksumpia ja vielä pienempiäkin, niin ne on helpompi kääntää. Lettujen kanssa on ollut toisin, en saa niistä tarpeeksi ohuita, reuna ei ole rapea tai ne hajoavat atomin palasiksi.
Nyt onnistuin viimein saamaan koostumukseltaan melko täydellisen taikinan. Nämä letut pysyivät kasassa, joskin ovat normaaleja lettuja hieman hauraampia, mutta uskoisin, että näitä pystyy silti täyttämään. Myös reunasta tuli rapeahko, kunhan onnistui tekemään letusta riittävän ohuen.
VILJATTOMAT LETUT
(8-10kpl)
6 munaa
2tl mietoa oliiviöljyä
ripaus suolaa
(erytritolia maun mukaan, jos tarjotaan jälkiruuaksi)
Vatkaa taikinan aineet sekaisin ja anna turvota vähintään 30 minuuttia. Paista taikinasta ohuita lettuja kookosöljyssä tai kirkastetussa voissa keskilämpöisellä pannulla.

 

6 kommenttia:

  1. Kuinka monta kaloria tuommoisessa on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En valitettavasti ole laskenut, kun harvemmin lasken kaloreita, ainakaan kovin tarkkaan. Mutta Esim. finelistä löytyy monelle raaka-aineelle ravintotiedot niin siellä pystyy myös laskemaan kalorit yms. resepteille ruokakoria hyödyntäen. Kookosjauhoille ei taida löytyä tietoa sieltä (?) mutta siellä voi laskea ainakin niitten raaka-aineitten kohdalla, jotka löytyy kannasta. Sitten etsii Googlella loput tiedot ja tekee laskelmat loppuun :) www.fineli.fi

      Poista
  2. Ei hittolainen kiitos tästä reseptistä <3

    Ollaan siskon kans tuskailtu ihan sikana että miten hemmetissä saa semmosia lettuja gluteenittomasta jauhoseoksesta että niistä ei tuu semmosia inhottavia tahmaisia. Ratkaisu taitaakin olla käyttämällä eri jauhoja :D Tämä menee ens viikonlopuks testiin kun miehen lapsetkin tulee viikonlopuksi ja pidetään lettukestit :D

    / / love - m.i.e. .com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti teillä on mahtavat lettukestit! :D

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Joo niin toimii ja hyvin toimiikin. Olenkin tehnyt sellaisia ja viime vuonna

      http://antipastaa.blogspot.fi/2015/09/munattomat-letut-viljaton-gluteeniton.html

      Mutta lettureseptejä ei ole koskaan liikaa vai mitä 😊😉

      Poista