Sivut

tiistai 24. helmikuuta 2015

Lohi-fenkoliwok

 
Teen viikoittain erilaisia wokkeja, koska ne ovat nopeita valmistaa ja hyvänmakuisia. Raaka-aineita ja mausteita muuttamalla niistä saa aina erilaisia. Välillä wokit voi maustaa kuivamausteilla, välillä taas käyttää tuoreita.  Maustekastikkeilla saa taas uudenlaista makua ja koostumusta ruokaan, ja niitä on helppo valmistaa myös itse. Myös raaka-aineet voi paloitella eri tavoin.Tässä yksi hyvä vaihtoehto, joka syntyi jääkaappiin jääneistä jämäaineksista.
 
LOHI-FENKOLIWOK
 
150g tuoretta lohta suupalan kokoisina paloina
½ fenkolia
7cm pätkä purjoa
2 porkkanaa
suolaa
mustapippuria
1tl rouhittua rosepippuria
peukalonpään kokoinen pala inkivääriä
2tl meiramia
1tl basilikaa 
Pilko fenkoli pitkittäin ohuiksi paloiksi. Silppua purjo ja höylää juustohöylällä porkkanasta suikaleita. Kuumenna pannu kuumaksi ja lisää lohipalat. Anna kypsyä muutama minuutti ja käännä palat ympäri. Mausta suolalla ja rosepippurilla. Siirrä palat pois pannulta, mutta jätä pannulle lohesta irronnut rasva. Lisää pannuun kasvikset ja kuorittu, raastettu inkivääri. Mausta suolalla, mustapippurilla, meiramilla ja basilikalla. Paista kasviksia kunnes ne saavat väriä. Halutessasi voit kypsennyksen loppuvaiheilla lisätä pannuun pienen tilkan vettä ja laittaa kannen päälle, jolloin kasvikset loppukypsyvät. Varo kuitenkin kypsentämästä kasviksia läpikypsäksi. Niihin kuuluu jäädä suutuntumaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti