Lapsuudessani oli tapana pitää erilaisia myyjäisiä läheisellä vanhalla kyläkoululla. Ehdoton suosikkini kotiin viemiseksi oli naapurin rouvan leipomat kookoskeksit, joiden reseptin löysin taannoin äitini vanhasta keittokirjasta. Voi sitä löytämisen riemua! Aikuinen ihminen pursui riemua ja innostusta kuin pikkulapsi joululahjoja jaettaessa.
Resepti sisälsi (tietenkin) monia niitä raaka-aineita, joita
pyrin nykyään välttämään. Syntyi idea kekseistä, joissa olisi käytetty kookosta
mahdollisimman monessa muodossa. Valkoinen sokeri korvaantui
kookospalmusokerilla, voi kookosöljyllä ja vehnäjauhot kookosjauhoilla. Samalla
tein myös toisen satsin keksejä alkuperäisellä reseptillä ja on todettava, että
jos alkuperäiset olivat todella hyviä, niin nämä kookoksen tosirakastajan
keksit olivat kerrassaan taivaallisia! Jos pidät kookoksesta, niin tulet
rakastut taatusti näihin neljän kookoksen kekseihin!
Näistä kekseistä on nyt tehty myös munaton versio. :)
Näistä kekseistä on nyt tehty myös munaton versio. :)
NELJÄN KOOKOKSEN KEKSIT
2dl kookoshiutaleita
70g kookosöljyä
1½dl kookospalmusokeria
1 muna
½dl kookosjauhoja
1tl psylliumia
½tl soodaa
½tl vaniljajauhetta, jos haluat
Sulata öljy. Sekoita kuivat aineet sekaisin ja lisää öljy ja
munat ja sekoita sekaisin. Ota taikinasta pieniä nokareita leivinpaperoidulle
pellille ja litistä niitä kekseiksi. Nämä leviävät hieman muttei yhtä paljon
kuin esimerkiksi kauralastut. Paista 175C 10-15 minuuttia.
kookoskeksejä puputetaan juuri parempiin suihin 4 hengen porukalla. tosi hyviä ovat! Juuri kuultuja kommentteja: "ei liian makeita, Hyvä!" "Rapeita, ihanaa" "Ei liian rasvaisia, tosi hyviä" "just sopivia". " tekisisn, mut ei mul oo tommosia aineita kotona!" "mä haluun yhden viel". Näistä tuli uus kahvikeksisuosikki!!!
VastaaPoistaKiitos palautteesta! Hienoa, että maistui! :)
PoistaTämä taitaa olla se ohje, jolla tulee rapeat keksit... Tuo vanha ohej on tuttu ja itsekin olen etsinyt sille korvaajaa, mutta ohjeet on aina banaanipohjaisia ja niistä tulee vain ällömakeaa pehmeää muhjua ja ärsyttää, kun niistä käytetään harhaanjohtavasti nimeä keksit. Keksin yksi "kriteeri" kun on mun mielestä, että sen pitää olla rapea. Mut ne muhjuversiot sopii hyvin vauvalle mussutettavaksi :)
VastaaPoistaTällä ohjeella tulee rapeita keksejä. Tai oikeastaan se riippuu tällä ohjeella paistoajasta. Jos haluaa kokonaan rapeita ja mureita niin paistaa noin 15 min ja jos tahtoo sisältä hieman sitkeitä, amerikkalaistyylisiä niin 10 min on passeli :) Muhjuja tästä ei taida saada aikaan sitten millään ;)
PoistaKokeilin itsekin tehdä banaanipohjaisia "keksejä". Sama tuomio kuin sinulla että ihan kivoja muttei keksejä :)
Huikeet keksit! Onnenpotku oli löytää blogisi. Kiitos! En käytä sokeria käytännössä lainkaan, niin kolmasosa sokeria riitti hyvin. Rouhin hampunsiemeniä tilalle, että saa puuttuvan massan.
VastaaPoistaKiitos paljon palautteesta! :)
Poista