Sivut

perjantai 27. helmikuuta 2015

Maailman parhaat kookoskeksit


Lapsuudessani oli tapana pitää erilaisia myyjäisiä läheisellä vanhalla kyläkoululla. Ehdoton suosikkini kotiin viemiseksi oli naapurin rouvan leipomat kookoskeksit, joiden reseptin löysin taannoin äitini vanhasta keittokirjasta. Voi sitä löytämisen riemua! Aikuinen ihminen pursui riemua ja innostusta kuin pikkulapsi joululahjoja jaettaessa.


Resepti sisälsi (tietenkin) monia niitä raaka-aineita, joita pyrin nykyään välttämään. Syntyi idea kekseistä, joissa olisi käytetty kookosta mahdollisimman monessa muodossa. Valkoinen sokeri korvaantui kookospalmusokerilla, voi kookosöljyllä ja vehnäjauhot kookosjauhoilla. Samalla tein myös toisen satsin keksejä alkuperäisellä reseptillä ja on todettava, että jos alkuperäiset olivat todella hyviä, niin nämä kookoksen tosirakastajan keksit olivat kerrassaan taivaallisia! Jos pidät kookoksesta, niin tulet rakastut taatusti näihin neljän kookoksen kekseihin!

Näistä kekseistä on nyt tehty myös munaton versio. :)
NELJÄN KOOKOKSEN KEKSIT
2dl kookoshiutaleita
1½dl kookospalmusokeria
1 muna
½tl soodaa
½tl vaniljajauhetta, jos haluat

Sulata öljy. Sekoita kuivat aineet sekaisin ja lisää öljy ja munat ja sekoita sekaisin. Ota taikinasta pieniä nokareita leivinpaperoidulle pellille ja litistä niitä kekseiksi. Nämä leviävät hieman muttei yhtä paljon kuin esimerkiksi kauralastut. Paista 175C 10-15 minuuttia.
 
 

6 kommenttia:

  1. kookoskeksejä puputetaan juuri parempiin suihin 4 hengen porukalla. tosi hyviä ovat! Juuri kuultuja kommentteja: "ei liian makeita, Hyvä!" "Rapeita, ihanaa" "Ei liian rasvaisia, tosi hyviä" "just sopivia". " tekisisn, mut ei mul oo tommosia aineita kotona!" "mä haluun yhden viel". Näistä tuli uus kahvikeksisuosikki!!!

    VastaaPoista
  2. Tämä taitaa olla se ohje, jolla tulee rapeat keksit... Tuo vanha ohej on tuttu ja itsekin olen etsinyt sille korvaajaa, mutta ohjeet on aina banaanipohjaisia ja niistä tulee vain ällömakeaa pehmeää muhjua ja ärsyttää, kun niistä käytetään harhaanjohtavasti nimeä keksit. Keksin yksi "kriteeri" kun on mun mielestä, että sen pitää olla rapea. Mut ne muhjuversiot sopii hyvin vauvalle mussutettavaksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä ohjeella tulee rapeita keksejä. Tai oikeastaan se riippuu tällä ohjeella paistoajasta. Jos haluaa kokonaan rapeita ja mureita niin paistaa noin 15 min ja jos tahtoo sisältä hieman sitkeitä, amerikkalaistyylisiä niin 10 min on passeli :) Muhjuja tästä ei taida saada aikaan sitten millään ;)

      Kokeilin itsekin tehdä banaanipohjaisia "keksejä". Sama tuomio kuin sinulla että ihan kivoja muttei keksejä :)

      Poista
  3. Huikeet keksit! Onnenpotku oli löytää blogisi. Kiitos! En käytä sokeria käytännössä lainkaan, niin kolmasosa sokeria riitti hyvin. Rouhin hampunsiemeniä tilalle, että saa puuttuvan massan.

    VastaaPoista