tiistai 26. toukokuuta 2015

Pizzanäkkärit


Tämä resepti on äidiltäni. Hän taas on saanut sen entiseltä työkaveriltaan. Aloimme tehdä näkkäreitä tällä reseptillä sen jälkeen, kun aloitimme maidottoman ja gluteenittoman ruokavalion. Aiemmissa vähähiilihydraattisissa näkkäriresepteissä, joita olemme käyttäneet, on käytetty rahkaa tai juustoa tai molempia, joten ne piti hylätä. Saatiin sitten kokeiltavaksi tämä resepti ja ihan hyviähän niistä tuli. Tosin sellaisenaan mielestäni makua ei ole tarpeeksi, joten sain ajatuksen maustaa taikinaa pizzahenkeen aurinkokuivatuilla tomaateilla ja yrttimausteilla. Ja johan taas maistui!

PIZZANÄKKÄRIT
(2 pellillistä)
6 munaa
(1 dl seesaminsiemeniä)
3 dl auringonkukansiemeniä (puolet rouhittuna)
1 dl pellavan siemeniä (rouhittuna)
1 dl kurpitsan siemeniä (rouhittuna)
1dl chian siemeniä
5 aurinkokuivattua tomaattia hienoksi pilkottuna
ripaus suolaa ja mustapippuria
1rkl pizzamaustetta
1rkl meiramia (tai 1rkl pizzamaustetta)
1rkl oreganoa (tai 1rkl pizzamaustetta)
½tl sipulijauhetta
2 dl mantelijauhetta
½ dl kookosjauhoa

Sekoita kaikki aineet keskenään ja levitä ohuelti pellille. Saa olla sopivan löysää, niin onnistuu levitys hyvin lusikalla. Leikkaa veitsellä tai tee taikinapyörällä ”taittoviivat”. Paista uunissa 150 asteessa ensin noin 30-40min, laske sen jälkeen lämpötila 100 asteeseen ja paista vielä noin tunti, että kuivuu kunnolla (mitä rapeampi sen parempi):-). Kokeilemalla löytyy itselle sopiva koostumus.

2 kommenttia:

  1. Moi! Käytitkö tähän ihan öljyssä olevia aurinkokuivattuja tomaatteja, vai niitä kuivaversioita?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Käytin kuivaversiota, mutta öljyssä olevat käyvät myös varmasti, kunhan valuttaa ne hyvin ennen käyttöä :)

      Poista