Sivut

sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Helpot ja nopeat maapähkinävoi-suklaakeksit


Hetken mielijohteesta ostoskoriin valikoitui purkillinen maapähkinävoita. En kuulu niihin ihmisiin, jotka levittäisivät sitä leivän päälle, joten piti kehitellä siitä jotain leivonnaista. Mieleen juolahti idea mahdollisimman helpoista, nopeista ja yksinkertaisista aineista tehdyt maapähkinäkeksit. Erytritoli tuo makeutta ja auttaa kananmunan ohella sitomaan taikinaa ja suklaan palat tuo oman kivan lisänsä kekseihin. Eihän suklaan kanssa voi koskaan mennä vikaan?
 
Halutessaan erytritolin voi korvata myös kookospalmusokerilla tai tavallisella sokerilla. Maapähkinävoina käytin makeuttamatonta versiota, jossa oli suola mukana. Jos sinulla on suolatonta voita, niin lisää taikinaan hyppysellinen suolaa tasapainottamaan makua. Lopputuloksena syntyivät oikein maukkaat ja rapeat keksit, jotka valmistuivat ennätysnopeasti. Tässä on siis hyvä idea yllätysvieraidenkin varalle!


MAAPÄHKINÄVOI-SUKLAAKEKSIT

150g sokeritonta maapähkinävoita
1 iso muna
70g tummaa sokeritonta suklaata rouhittuna
 
Sekoita kulhossa maapähkinävoi ja muna keskenään. Lisää joukkoon loput aineet ja sekoita. Pyörittele taikinasta lihapullan kokoisia palloja ja litistä ne leivinpaperoidulle pellille kekseiksi. Paista uunissa 200C noin 7-8 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua.



2 kommenttia:

  1. Osaatko sanoa paljon tuo erytritoli vastaa esim hunajaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hunajaa laittaisin ehkä 0,75dl. Laittaisin myös hieman lisää psylliumia, sillä erytritoli kiteytyy takaisin kovaksi jäähtyessään ja kekseistä tulee kovia, mutta hunaja on juoksevaa, joten voi olla, että jos erytritolin korvaa hunajalla että kekseistä tulee pehmeämpiä. En ole tosin kokeillut, mutta kuulisin erittäin mielelläni lopputuloksesta, jos kokeilet :)

      Poista