Sivut

torstai 28. toukokuuta 2015

Parsasalaatti


Tässä on taas tarjolla eräänlainen jääkaapin jämäsalaatti. Parsakeiton jäljiltä jääkaapissa oli vielä tuoretta vihreää parsaa, joten päätin tehdä siitä mahdollisimman värikkään salaatin. Nimi ei kuitenkaan tee oikeutta tälle herkulle, sillä salaatti oli ihanan raikas, värikäs, kevyt ja maukas. Kutsukaamme tätä siten vaikka värikkääksi parsasalaatiksi. Punasipulin nopea käyttäminen pannulla pehmentää sen makua ja etikka tuo mukavaa kirpeyttä ja toimii oliiviöljyn kanssa samalla kastikkeena salaatille. Etikka myös tekee punasipulista vielä kirkkaamman punaisen ja houkuttelevamman näköisen. Salaattiin voi toki käyttää muitakin kasviksia. Eriväreillä leikkimällä saa aikaan todella ihanan lopputuloksen. Kotikeittiö suosittelee tätä lämpimästi!

 
PARSASALAATTI
 
värikästä salaattisekoitusta
retiisejä
punasipulia
vihreää tuoretta parsaa
Keltaisia kirsikkatomaatteja
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
valkoviinietikkaa
 
Pese retiisit. Kuori punasipuli ja halkaise se. Leikkaa ohueksi suikaleiksi. Leikkaa parsoista puumaiset päät pois ja kuori halutessasi. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista siinä parsoja kunnes ne saavat väriä. Lisää pannulle sipuli ja mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan. Lisää pannulle lopuksi valkoviinietikkaa loraus.
 
Kokoa annos laittamalla tarjoiluastian pohjalle salaattisekoitusta. Lisää päälle parsat, retiisit punasipulit ja tomaatit ja kaada lopuksi pannulle muodostunut liemi päälle kastikkeeksi. Tarjoile heti.


2 kommenttia: