Sivut

lauantai 9. toukokuuta 2015

Broilerikebab



Idea broilerikebabiin syntyi, kun sain vieraaksi ihmisen, joka ei voi syödä punaista lihaa. Halusin tarjota jotain erilaista ja jotain sellaista, mitä hän ei ehkä koskaan ennen ole saanut, itse tehtyä broilerikebabia

Broilerin maku on hyvin mieto ja vaatii kunnollisen maustamisen. Koska tiesin vieraani pitävän intialaisesta ruuasta, niin päätin käyttää maustamisen punaisena lankana Intiaa ja siellä käytettäviä mausteita. Lopputuloksena syntyi mehukas, maukas ja kevyempi kebab. Tsekkaa myös BBQ-kebabin ohje, joka on tehty naudanlihaan!

BROILERIKEBAB
800g broilerin jauhelihaa
 
1½tl suolaa
2tl kurkumaa
2tl paprikajauhetta
½tl mustapippuria
1tl valkosipulijauhetta
1tl maustepippuria
1tl jeeraa eli juustokuminaa
1rkl kuivattua persiljaa
1rkl meiramia
2tl inkiväärijauhetta
½tl kardemummaa

Helpoin tapa valmistaa kebab on tehdä se yleiskoneessa. Laita koneeseen taikinakoukku. Lisää jauheliha ja mausteet ja anna koneen käydä 15 minuuttia. Muotoile valmiista taikinasta folion päälle pötkö. Yritä saada taikina niin tiiviiksi kuin mahdollista. Sulje tiukaksi paketiksi ja tee hammastikulla pakettiin reikiä, josta mahdollinen lihasta irtoava neste pääsee pois. Aseta foliopaketit ritilälle pistelty puoli alaspäin ja alle uunipannu, johon mahdollinen neste valuu. Kypsennä uunissa 100C 4h. Anna jäähtyä ja höylää ja leikkaa terävällä veitsellä kebabrullasta ohuita suikaleita tai siivuja. Kebabin voi tarjottaessa kuumentaa joko pienessä tilkassa vettä tai kanalientä tai vaihtoehtoisesti paistaa pannussa öljyssä.

2 kommenttia:

  1. Tätä pitää testata viikonloppuna... Anna, mitä luulet onnistuuko ilman yleiskonetta jos käsin vaivaa tarpeeksi kauan? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taikinan valmistus onnistuu käsin sekoittamallakin, mutta maissinjyvät pitää ensin saada soseeksi. Jos sinulla ei ole monitoimikonetta tai tehosekoitinta, niin mikä tahansa muukin vempain käy.

      Poista