tiistai 5. toukokuuta 2015

Creme brulee -kakku äitienpäiväksi

 
Taikakakku on kakku, jonka taikina muistuttaa pannukakkutaikinaa. Paistettaessa kakkuun muodostuu kolme erilaista kerrosta. Pohja on tiivis ja pinta kuin sokerikakkua. Niiden väliin jää kiisselimäinen täyte. Tein oman versioni gluteenittomana, mutta käytin voita. Maidottomaan versioon voi käyttää vaikka kookosöljyä. Oma kakkuni ei toiminut aivan taian mukaan, vaan omaani muodostui vain kaksi kerrosta, täyte ja päällinen. Todennäköisin syy on vehnäjauhojen korvaaminen kookosjauhojen ja psylliumin seoksella. Vaikka kakun ulkonäkö ei ole kaunein mahdollinen, oli se sisältä kuitenkin ihanan mehevä ja kostea. Maku oli hurmaavan vaniljainen, muistutti aivan creme bruleeta. Pinnalle muodostui kuivempi, pehmeää marenkia muistuttava kuori, joten siltäkin osalta tämän kakkuversion voi nimetä uudelleen Creme brulee -kakuksi (pinta markkeeraa paahdettua sokeria). Karua ulkonäköä voi tarjoiltaessa parantaa esimerkiksi kermavaahdolla ja rouhitulla suklaalla tai tomusokerilla.


GLUTEENITON JA MAIDOTON CREME BRULEE –KAKKU
4 munaa
1rkl vettä
125g voita tai kookosöljyä sulatettuna ja jäähdytettynä
5dl soijamaitoa (tai muuta haluamaasi maitoa, cashew, manteli, tavallinen, kaikki käy) kädenlämpöisenä
Sekoita kookosjauhot, psyllium ja vanilja keskenään. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset erikseen. Valkuaisten joukkoon ei saa päästä lainkaan keltuaista. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja ripottele ½dl sokeria joukkoon samalla vatkaten. Vatkaa, kunnes vaahto pysyy kulhossa, kun sen kääntää ylösalaisin. Vatkaa keltuaiset, vesi ja 1½dl sokeria kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon rasva, sitten jauhot siivilöiden ja sen jälkeen maito. Kääntele viimeisenä valkuaisvaahto joukkoon. Sen ei tarvi sekoittua kokonaan taikinaan. Taikina on juoksevaa. Kaada seos leivinpaperoituun (sekä pohja, että reuna) irtopohjavuokaan ja paista uunissa vajaa 170C noin tunti. Jos pinta tuntuu saavan liikaa väriä, peitä se foliolla tai leivinpaperilla. Anna kakun jäähtyä täysin, ennen kuin otat sen pois vuoasta.
 
 
 

8 kommenttia:

  1. minkä kokoinen vuoka?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vuoka oli halkaisijaltaan 25cm irtopohjavuoka

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos <3 Se myös maistui todella herkulliselta ;)

      Poista
  3. Hei,

    haastan kaikki gluteenittomat bloggaajat kirjoittamaan ja kuvaamaan yhden päivän ateriansa.
    t. Hanna / Arjen murusia
    http://www.gluteenitonsuunta.fi/blogit/kuulumisia

    VastaaPoista