maanantai 31. elokuuta 2015

Juttua Gdanskin ravintoloista 16.-20.8.2015

 
Tämä postaus sisältää juttua Gdanskin matkan aikana käymistämme ravintoloista ja syömistämme annoksista. Varsinaisen matkakertomuksen löydät täältä.

Sunnuntai 16.8.2015 (Restauracja Patio Espanol)

Ensimmäisenä iltana Gdanskissa päädyimme illastamaan hotellimme takana olevalla Szeroka-kadulla sijaitsevassa espanjalaisessa ravintolassa nimeltä Restauracja Patio Espanol. Ravintola oli erittäin viihtyisä ja tunnelmallinen sisältä. Palvelu oli ystävällistä ja ammattitaitoista ja tarjoilijat puhuivat hyvää englantia. Meitä palveli kaksi eri tarjoilijaa, joista toinen vielä lähtiessämme kyseli lomamme pituutta ja toivotteli hyvää lomaa.

 
 
 
 

Valitsimme kaikki saman annoksen lihavartaita kasviksilla. Annoksessa oli kolme erilaista varrasta koostuen possusta, naudasta ja broilerista yhdessä pekonin kanssa. Kasvikset käsittivät kesäkurpitsaa, sipulia, paprikaa ja mustia oliiveja. Annos oli perus hyvä, ei tajunnan räjäyttävä, mutta oikein maukas ja siitä tuli sopivasti kylläiseksi. Kasvikset olivat juuri sopivan kypsiä! Oltiin tyytyväisiä ja voin suositella tämän kokemuksen perustella!

 
 

Maanantai 17.8.2015 (Baryłka)
Aamu alkoi minun osaltani liotetuilla pellavansiemenillä. Aamupala syötiin hotellilla kuten kaikkina muinakin aamuina. Minä söin sipulimunakkaan, joka tuo aina lomamuistot mieleen, tosin tällä kertaa vielä tomaatilla höystettynä. Kylkeen vielä puolikas avokado ja kurkkua ja kyllä jaksaa! Muut söivät sämpylöitä. Juomana kahvia ja teetä.

 
 

Illalla söimme Motlawa-joen rannassa olevassa Baryłka-ravintolassa. Ravintolassa oli istumapaikkoja sekä katutasossa ulkona, sisällä ja yläterassilla. Ystävällinen tarjoilija kertoi, että ylhäällä on hieman tuulista, mutta siitä huolimatta halusimme sinne. Hän toi myöhemmin mielle myös lämpimät viltit, josta iso plussa! Ravintola oli erittäin viihtyisän oloinen ja palvelu toimi erinomaisesti ja ystävällisesti hyvällä englannilla.



Minä tilasin ankkasalaatin ja muut ottivat pihvit. Vaikka pihvit tilattiin kypsinä ja sitä ne olivatkin, niin siitä huolimatta pihvi ei kuitenkaan ollut kuiva vaan erittäin murea ja hyvänmakuinen. Minun salaattini koostui salaatista, rucolasta, iduista, tomaatista, ankanrinnasta, savustetuista luumuista ja grillatusta pekonista yhdessä makean (hunajaa?) kastikkeen ja rosmariinin kanssa. Lisäksi annoksessa oli paahdettua vaaleaa leipää, mutta ne jätin syömättä.

 
 
 


Annos oli yksi parhaista koskaan syömistäni ravintolan salaattiannoksista. Kastike oli ehkä aavistuksen makuuni liian makea, mutta toisaalta se toi kivan kontrastin pekonin suolaisuuteen ja rosmariinin metsäiseen makuun. Se oli lähes täydellinen yhdistelmä raikkaiden salaattien ja tomaatin kanssa ankan kylkeen. Ankka itsessään oli myös erittäin mureaa ja maukasta kun päälle rouhi lisää mustapippuria. Tai ei tarvinnut edes rouhia itse, kun oli sähkökäyttöinen mylly. Tätäkin paikkaa voin lämpimästi suositella!

 
Tiistai 18.8.2015 (The Mexican, Ristorante La Cucina)


Aamupalana söin paistettu kalkkunanrintaa yhdessä kasviksien (kesäkurpitsa, sipuli, porkkana, sipulinvarret) ja avokadon kera. Huoneessamme oli hotellin puolesta jo valmiiksi tarjolla suolaa, pippuria, sokeria ja ruokosokeria. Lisäksi oli kahvia, erilaisia teelaatuja ja suklaapatukoita.

Lounastimme Sopotissa Monte Cassino –kadulla (jonka varrelta löytyy myös vinotalo) sijaitsevassa meksikolaisessa ravintolassa nimeltä TheMexican. Palvelu toimi moitteettomasti ja oli ystävällistä.

 
 
 


Tilasin peruskanasalaatin (noh, broileria). Salaatti oli ihan hyvä, mutta ei erikoinen, salaattia, tomaattia, kurkkua, punasipulia, oliiveja ja broilerin fileetä ja kastiketta. Ei mitään pahaa sanottavaa siitä, mutta teen itsekin sellaisia arkiruokana kun ei jaksa muuta tehdä eli annos ei varsinaisesti ” jäänyt mieleen”. Toisaalta se sopi hyvin ruokavaliooni ja oli kevyt ja maultaan ihan ok perussalaatiksi.


Muut tilasivat kinkkuquesadillat ja kanafajitan. Quesadilla oli kuulemma oikein hyvän makuinen ja kiva pieni suolainen välipala. Fajita oli erittäin hyvänmakuinen, mitä itsekin sitä maistoin, paras näistä kolmesta annoksesta! Ei tästäkään kokemuksesta ole mitään pahaa sanottavaa, mutta salaatin tylsyyden takia se oli huonoin syömäni annos, vaikkei varsinaisesti ollutkaan huono.

 
 


Illalla olimme syömässä jälleen kerran Szeroka-kadulla. Paikaksi valikoitui italialainen ravintola nimeltä Ristorante La Cucina, koska matkaseuralaiset tahtoivat pizzaa. Palvelu sujui selkeällä englannilla, mutta muuten se jätti toivomisen varaa, sillä sen verran totisia ja työhönsä leipääntyneen oloisia tarjoilijat olivat. Ravintola itsessään oli sisustukseltaan viihtyisä ja kodikas.


Tilasin lohta punajuurten, raitajuurten, piparjuuren ja kurkun kera. Annos oli hymyttömästä palvelusta huolimatta erittäin onnistunut ja maukas. Sitä vastoin muiden tilaamat pizzat (Hawaii & Salami) olivat pettymys. Pohja oli todella ohut, mutta vähän turhan rapsakka, kuiva kuin näkkileipä. Hawaii oli maultaan muuten ok, ei pahaksi voi sanoa, muttei myöskään tilaisi uudestaan. Salami oli sitten vielä huonompi, maistui kuulemma jopa liikaa porsaalle. Täytettäkin oli liian vähän syöjien makuun. Emme menisi uudestaan!

 
 
 
 


Keskiviikko 19.8.2015 (La Cantina, Goldwasser)
Aamupalana jälleen kerran sämpylää leikkeleillä ja juustolla, kahvia, vettä/teetä ja paahtoleipää paistetuilla omenakuutioilla. Minä söin samanlaisen annoksen kuin edellispäivänä terästettynä omenalla ja hapankaalilla.

 
 
Myöhäisen lounaan söimme Dluga-kadulla ravintolassa nimeltä La Cantina. Terassilta oli mukava seurata ohi kulkevia ihmisiä ja ajoipa ohi myös moottoripyöräpoliisi pillit päällä. Ravintola oli sisältä todella viihtyisä ja maalaishenkinen, minun makuuni! Palvelu oli todella hyvää ja ystävällistä! Äidin olut lasiin lensi ampiainen ja hän sai heti uuden oluen sen tilalle.






Tilasin matkan ensimmäisen puolalaisen annoksen, sillä pitäähän sitä paikallista ruokaa kokeilla ainakin kerran! Annos oli nimeltään Bigos ja sitä pidetään ilmeisesti puolan kansallisruokana. Bigos sisältää useimmiten kaalia, hapankaalia, sipulia, sieniä ja lihaa sekä mausteita. Näyttää ehkä oudolta, mutta oli itseassa ihan hyvää, tosin pidän paljon kaalista. Annoksessa oli lisäksi todella hyvänmakuinen ja rapeakuorinen makkara ja keitettyjä perunoita. Perunoista söin yhden, oli jo tarpeeksi täyttävää ilmankin. Tykkäsin!

 
 

Muut tilasivat grillattua porsasta maustevoilla veneperunoiden ja salaatin kera. Kaunis annos sekin ja syöjien mukaan todella hyvä. Tätä paikkaa voin siis ehdottomasti suositella kokemamme perusteella!



Illalla söimme Goldwasser-ravintolassa Motlawa-joen rannalla. Ravintola sijaitsee toisena iltana syömämme Baryłka-ravintolan vieressä. Ravintolan terassi oli erittäin viihtyisä. Sisältä ravintola vaikutti yleelliseltä, makuuni sisustus tosin oli jopa liian ylellinen ja punainen :D






Palvelu sujui erittän ammattitaitoisesti, mutta rennosti ja meitä palvellut tarjoilija osasi jopa muutaman sanan suomea ja osasi myös heittää sopivasti huumoria, täydellistä!


Tilasin muista päivistä poiketen sekä alkupalan, että pääruoan. Alkupalaksi otin carpaccion marinoitujen artisokkien, kapriksien ja parmesanin kera ja näytti siltä, että annoksessa olisi ollut myös pestoa. Annos oli todella kaunis, kuvat eivät tee oikeutta! Se oli myös todella hyvää ja liha suorastaan suli suuhun! Suosittelen!



Pääruoaksi otin haudutettua villisian niskaa punakaalin ja tattari”röstien” kera. Annoksen kastike oli myös todella maittava ja tämä annos oli paras matkallamme syömämme annos. Liha oli niin kypsää, että se melkein hajosi haarukan kosketuksesta ja tattariröstit olivat reunoilta ihanan rapeita. Muutenkin kokonaisuutena annos oli todella maistuva, nam!

 
 
 

Muut tilasivat pihvit ja pitivät myös annoksiaan parhaimpana reissun ruokina. Pihvit olivat aivan täydelliset. Ei ehkä Gdanskin halvimpia, mutta silti halvempaa kuin Suomessa! Suosittelemme!




Summa summarum, ennakko-odotuksista poiketen löysin itselleni helposti sopivaa ruokaa ja se oli myös paljon parempaa kuin odotin. Ainut pettymys oli La Cucinan tympeä palvelu ja huonot pizzat, joskin oma lohiannokseni oli erittäin onnistunut. Minulla reissun huonoin annos oli Sopotissa syömäni kanasalaatti, johtuen vain siitä että se oli niin tavallinen, vaikkakaan maussa ei ollut valittamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti